La ce vreme frumoasa este afara nici nu ai spune ca in mai putin de o saptamana iarna vine si se instaleaza cu drepturi depline. Cu toate acestea, nu ne putem lasa pacaliti de adierile caldute si de soarele prietenos, caci pe nesimtite va trebui sa ne pregatim casa de sarbatoare si ar fi bine sa avem la indemana decoratiuni de iarna proaspat realizate. Pentru ca a trecut aproape un an de cand nu ti-ai mai exersat abilitatile practice in directia aceasta, vom incepe simplu si de efect, prezentandu-ti niste decoratiuni de iarna cu un nivel scazut de dificultate, dar la fel de importante ca sarea-n bucate.

Pasul 1
Si pentru ca deja te-ai obisnuit ca nici un joc de cuvinte nu este intamplator in cazul nostru, evident vei avea nevoie de cateva solnite transparente si cu un model cel putin interesant. Asigura-te ca solnitele nu sunt chiar goale si a mai ramas ceva sare in ele, deoarece textura si culoarea este numai buna ca sa iti creeze iluzia de zapada. Vei mai avea nevoie si de cateva elemente decorative de iarna, cum ar fi niste braduti de plastic in miniatura, o sanie mica, un om de zapada din fetru, un ren sau orice altceva care sa te duca cu gandul la iarna, sarbatori sau Mos Craciun.

Pasul 2
Daca ai facut rost de toate materialele, nu ti-a mai ramas decat sa le pui cap la cap. Solnitele nu trebuie sa contina foarte multa sare, deoarece nu vei mai avea loc sa introduci elementele decorative. Asadar, goleste-le suficient, astfel incat sa fie umplute doar pana la un sfert din cantitatea totala. Evident, daca folosesti niste recipiente mai mari atunci le poti umple mai mult, dar cel mai bine te orientezi in functie de dimensiunea lor si de marimea accesoriilor.

Pasul 3
Introdu in interiorul solnitelor elementele decorative. Nu folosi mai mult de doua, maxim trei accesorii pentru o solnita, deoarece cadrul este oricum stramt si nu vrei sa obtii niste decoratiuni de iarna prea incarcate. Daca ai mai multe accesorii pe care vrei sa le folosesti, cel mai bine utilizezi mai multe solnite. Pune capacul la loc si asaza-le in cutia de decoratiuni de iarna pana la momentul potrivit.

Chiar daca solnitele sunt destinate de obicei sa fie folosite in bucatarie, aceste decoratiuni de iarna se vor integra minunata si la masa de sarbatoare sau in orice alt colt al locuintei tale. Ce va iesi in evidenta va fi originalitatea si spiritul creativ si nu scopul initial al recipientelor utilizate.

Sursa: http://bit.ly/1MBGQeZ