Cand te apuci sa realizezi decoratiuni de iarna, descoperi o resursa generoasa de creativitate si originalitate de care nici nu erai constient/a pana atunci. Joaca-te cu focul, dar tine aproape si apa si creeaza decoratiuni de iarna ideale pentru gradina sau terasa, care sa lumineze feeric in serile de iarna. Combina cele doua elemente antagonice in cel mai ingenios mod si descopera ca nimic nu este imposibil, trebuie doar sa crezi cu adevarat si restul va veni de la sine.

Pasul 1
Aceste decoratiuni de iarna pot fi realizate de oricine, intrucat necesita doar cateva materiale pe care le are toata lumea in casa. Asadar, vei avea nevoie de apa, un recipient mediu sau mare, un pahar de plastic de unica folosinta si niste lumanarele mici. Optional, daca doresti sa creezi un decor pentru lumanari, cauta cateva crengute de brad sau niste conuri pe care la final le poti aranja de jur imprejurul decoratiunilor. Poti gasi crengutele pe jos, in jurul copacului, deci nu va fi nevoie sa-ti testezi abilitatile in domeniul alpinismului, mai ales ca proiectele do it yourself incurajeaza folosirea responsabila a resurselor.

Pasul 2
Pentru inceput, umple cu apa un recipient de marime medie sau mare. Poti folosi un castron sau o caserola rotunda, dar ai grija ca recipientul sa nu fie plin, ci doar trei sferturi umplut. Daca vrei ca aceste decoratiuni de iarna sa fie colorate, atunci adauga niste colorant alimentar in nuanta dorita si amesteca-l cu apa.

decoratiuni de Craciun 1

Pasul 3
In interiorul recipientului, pune in mijloc un pahar de plastic plin cu apa. Este necesar ca paharul sa fie plin, pentru ca altfel va pluti.

Pasul 4
Pune cu grija recipientul la congelator si lasa-l pana ingheata bine apa din interior. Daca nu ai loc in congelator il poti lasa si afara, peste noapte, dar numai daca temperatura este sub 0 grade, altfel nu va ingheta.

Pasul 5
Pentru a scoate gheata din castron, trece recipientul sub un jet de apa calduta si gheata se va desprinde cu usurinta si va aluneca afara. Ai grija sa nu torni apa direct pe gheata, deoarece se va topi instantaneu. Apoi, scoate cu grija si paharul de plastic. Chiar daca gheata se crapa, lumina lumanarilor va scoate in evidenta crapaturile intr-o maniera  eleganta si artistica.

Bucura-te impreuna cu cei dragi de momente minunate si lasa-te condus intr-o lume de poveste; la final nu uita sa stingi lumina. Cu toate ca lumanarile vor fi imprejmuite de gheata, nu le lasa aprinse nesupravegheate, pentru a evita eventuale evenimente nefericite.

Sursa: http://bit.ly/1Mpk5Eg