Decorarea camerei copilului poate fi la fel de antrenanta si de distractiva ca jocurile pe care le nascocesc cei mici atunci cand se plictisesc. Este suficient sa ai o idée, o pata de culoare sau un gand indraznet ca restul vine de la sine. Te va surprinde si pe tine cat de mult iti va placea decorarea camerei copilului, incat un proiect nu iti va deschide decat apetitul pentru noi si noi provocari.

Pasul 1
Astazi iti prorpunem sa ii realizezi pe pereti un curcubeu sub forma de picaturi de ploaie. Creativitatea este o trasatura foarte importanta de personalitate care te ajuta sa gasesti intotdeauna noi modalitati de a rezolva problemele cu care te confrunti. De aceea te sfatuim sa ii deschizi portile imaginatiei si sa il incurajezi pe cel mic sa  profite de orice desen si jucarie pentru a o transforma in personaj de poveste. Asadar, pentru a ploua cu stropi de curcubeu, vei avea nevoie de cateva bucati de fetru in mai multe culori (alb, galben, rosu, verde, albastru, portocaliu, mov, roz), fir textile pentru pescuit, hartie cartonata, foarfeca, creion, adeziv pentru textile si un tirbuson.

Pasul 2
Pe hartia cartonata deseneaza un nor, dupa care decupeaza-l cu o foarfeca. Dimeniunea acestuia va fi in functie de locul in care vrei sa il asezi si de marimea bucatii de fetru pe care o ai disponibila. Daca ai un perete generos, atunci poti sa il faci mai mare, deoarece vei putea aseza mai multe picaturi de ploaie colorata.

Pasul 3
Asaza norul pe bucata de fetru alb si decupeaza dupa conturul acesteia, un norisor alb si pufos.

Pasul 4
O data ce norul a fost creat, nu mai dureaza mult si vor aparea si primii stropi de ploiae. Asadar, ia un creion de croitorie si deseneaza pe celelalte bucati de fetru, picaturi de aceasi dimensiune. Cu cat vor fi mai colorate, cu atat va arat mai bine si decorarea camerei copilului va fi un real success.Vei folosi in jur de 20 – 25 de picaturi, asa ca nu iti trebuie bucati mari de fetru. Poti cauta in magazine un esantion cu mostre de diferite culori, si vor fi sufficient de mari ca sa poti realiza picaturile de  ploaie.

Pasul 5
Picaturile de ploaie vor fi atarnate de norisor cu ajutorul unui fir de pescuit. Gaureste norul cu ajutorul unui tirbuson, in 5 locuri, pe marginea de jos. Prin fiecare gaura vei trece cate un fir de pescuit, pe care ulterior vei lipi picaturile de ploaie. Bucatile de fir de pescuit vor avea lungimi diferite, astfel incat picaturile de ploaie sa nu fie toate la acelasi nivel. Pe un fir de pescuit vei lipi aproximativ 4-5 picaturi.

Pasul 6
Lipeste norisorul de perete si invita-ti puiul sa danseze intr-o ploaie de culori.

Sursa: http://bit.ly/1hbmlqI