Pentru ca in familia noastra a aparut de curand un nou membru, am decis ca este necesara reamenajarea apartamentului in care locuim. Si pentru ca e bine si ne place ca totul sa fie cat mai nou si cat mai bun, ne-am hotarat sa nu mai raschetam vechiul parchet. Stiti voi…din acela cu lamele. De ce? Pentru ca se face zgomot, praf, trebuie dat cu lac, miroase si te ustura ochii, lufturile dintre lamele sunt inestetice si oricum nu o sa arate a lucru nou. Si ca sa nu fie nevoie sa turnam sapa autonivelanta – asa am facut cand am pus gresia si e aproape imposibil sa faci asta cu mobila in casa – ne-am decis sa nu mai scoatem parchetul vechi ci sa il montam pe cel nou deasupra.

Pentru ca stiam ca la Profilux se gasesc tot felul de treceri de pardoseala (cu preluare de diferenta de nivel, la acelasi nivel), plus o gramada de alte profile de finisaj folositoare… pentru ca noi am mai luat destule de acolo, am eliminat grija ca parchetul o sa iasa un pic mai sus decat gresia. Luam un profil si corectam diferenta de nivel.

In plus… surpriza placuta… mai nou la Profilux au si parchet. Si chiar au destule nuante… noi am gasit ceva sa mearga de minune cu gresia din hol si de pe balcon. Poti da comanda pe www.efinisaje.ro daca stii ce vrei si il aduce o firma acasa, fara o limita de cantitate. Cat ai nevoie, atat iti aduce. Si au si plinta. Totul la culoare. Asa ca nu mai facem nici harmalaie, nici mizerie si ne alegem cu parchet, plinta si un prag – solutie de imbinare intre pardoseli. Totul dintr-un singur loc. Daca te decizi sa mergi totusi la ei, au si showroom si depozit in acelasi loc si poti capata consultanta pentru orice problema de finisare ai.

In cazul in care va decideti si voi sa faceti acelasi lucru, incerc sa va dau cateva sfaturi utile:

  • Pentru ca montati parchetul nou peste cel vechi, aveti grija sa aveti la indemana o nivela cu bula, popularul poloboc. E posibil ca vechiul parchet sa nu fie plan, asa ca atunci cand montati parchetul nou, aveti grija sa verificati planeitatea in permanenta. Acolo unde sunt probleme, puneti 2 sau 3 straturi de folie. Sunt doua variante la Profilux- si la rola si la pachet.
  • Sa aveti grija sa lasati un rost intre parchet si perete. Se mascheaza foarte usor cu plinta. Daca nu aveti peretii drepti, puteti pur si simplu sa lipiti plinta. Plinta care se gaseste la Profilux va ajuta sa mascati si cablurile.
  • Sa aveti grija, ca mai mult ca sigur veti taia din usa. Daca ati taiat mai mult, ca se mai intampla, tot la Profilux gasiti si opritoare. Sunt metalice si au mai multe nuante. Sigur le puteti asorta ori cu parchetul ori cu feroneria de la manerele de usa. Sau poate vreti o perie pentru usa ca sa nu mai intre mizeria… nici o problema, le gasiti tot aici.
  • Nu in ultimul rand, sa folositi o solutie adecvata de intretinere. Ca e pacat daca tot ati muncit atat. Intotdeauna intretinerea unui lucru e mai usoara decat sa faci lucrul respectiv de la capat.

Sincer, toata treaba a mers mult mai repede pentru ca am gasit majoritatea lucrurilor intr-un singur loc. Cum s-ar zice…o solutie completa pentru nevoia noastra. Plus ca am economisit timp, care e foarte pretios in ziua de astazi.

Nu-mi ramane decat sa va urez „Spor la treaba !!!”

Elena Petrescu, client fidel Profilux