Inceputul de an scolar este ocazia potrivita pentru a-l invata pe cel mic cat de frumos este sa daruiesti un ghiveci de flori in locul buchetului clasic, frumos aranjat de doamna de la florarie. Rolul de parinte iti ofera multe satisfactii, iar una dintre ele este aceea de a fi un model, de a-l invata pe cel mic cum sa se transforme intr-un adult frumos, care respecta si pretuieste viata in toate formele sale. De aceea ii poti impartasi bucuria de a realiza ceva cu manutele lui si, de asemenea, de a-l invata ca atunci cand iubesti florile trebuie sa le admiri si sa le ingrijesti, nu sa le rupi.

Pentru a realiza un ghiveci de flori numai bun de oferit vei avea nevoie de un ghiveci de lut, pistol cu lipici fierbinte, banda de paiete si floarea pe care vrei sa o faci cadou. Daca intentionezi sa pastrezi ghiveciul natural, in culoarea lutului, te sfatuim sa folosesti paiete aurii, iar daca te hotarasti sa vopsesti in prealabil ghiveciul atunci poti opta pentru paiete in culorile care se asorteaza mai bine din punct de vedere cromatic.

Curata cu o carpa uscata ghiveciul de impuritati dupa care foloseste pistolul de lipit pentru a prinde banda de paiete de ghiveci. Infasoara strans banda in jurul ghiveciului si fixeaza capetele cu pistolul de lipit.

Asaza pamant in ghiveci si planteaza floarea pe care urmeaza sa o daruiesti. Poti realiza acest ghiveci de flori intr-o activitate in care sa fie implicata toata familia, astfel petreceti timp impreuna si le insuflati celor mai mici dragostea pentru flori, dar si responsabilitatea de a avea grija de ele.