Orice lucru e mult mai mult decat ne putem da seama la prima vedere. Mic sau mare, lat sau ingust, el e unic, chiar daca noi oamenii il asezam intr-o categorie sau alta. Nici el nu e constient de diversitatea complexitatii sale; dar, prin faptul ca nu complica deloc lucrurile, ajunge sa fie de neinlocuit, chiar daca exista o infinitate de alte lucruri care par identice cu el. Asa ajunge un scaun taburet cu spatiu de depozitare.

Pasul 1
Proiectul nu poate incepe fara o perna sau un burete de la o canapea sau un fotoliu. Marimea pernei va determina necesarul de lemn. Materialul textil care va imbraca taburetul va trebui sa acopere fata pernei precum si partile laterale ale taburetului, astfel incat o bucata de cativa centimetri sa intre in interior si alta sa fie fixata pe partea exterioara de jos a taburetului, la baza lui. Ca sa te asiguri ca vei confectiona un taburet cu spatiu de depozitare complet captusit, adauga cate 5 cm de material textil fiecarei margini masurate.

Pasul 2
Asaza o scandura de lemn peste perna de canapea, cu o grosime potrivita pentru a sustine greutatea unei persoane.

taburet cu spatiu de depozitare 1

Pasul 3
Imbraca perna si scandura cu un alt material textil (nu foarte pretentios, el nu va fi la vedere) şi apoi capseaza-l de jur imprejurul scandurii de lemn.

taburet cu spatiu de depozitare2

Pasul 4
Asaza 4 scanduri de lemn in forma de dreptunghi, ca o rama pentru fotografii si ataseaza-le capacului pentru a-l fixa mai bine, impiedicandu-l sa cada in interiorul taburetului.

taburet cu spatiu de depozitare3

Pasul 5
Acum vei trece la construirea bazei taburetului, care va avea forma unei cutii de lemn. E nevoie de cateva scanduri mai late de lemn, pe care le vei ajusta in functie de masuratorile efectuate anterior. Scandurile asezate orizontal se vor fixa in cuie de cele verticale. Vom considera fiecare scandura ca fiind un dreptunghi, pentru a explica mai usor etapele. Bate cate un cui in fiecare dintre colturile dreptughiului (cate 4 pentru fiecare scandura). Mai intai vei uni scandurile asezate vertical. Ai grija ca cele asezate orizontal sa fie taiate la o lungime potrivita cu marginile celor verticale. Asadar, vei avea nevoie de 4 cuie pentru a fixa fiecare scandura in parte.

taburet cu spatiu de depozitare 4

Pasul 6
Imbraca in material textil capacul taburetului si prinde-l in piuneze sau capseaza-l pe suprafata lemnoasa. Un taburet cu spatiu de depozitare trebuie sa aiba si un aspect placut, nu doar sa fie functional. Acum vor intra in scena cele 4 scanduri in forma de rama de fotografie de la pasul patru. Ele vor acoperi cutele de material textil, pe partea interioara a capacului. Felicitari, ai dat gata capacul taburetului!

taburet cu spatiu de depozitare 5  taburet cu spatiu de depozitare 6

Pasul 7
Poti imbraca peretii exteriori ai bazei taburetului in lana, pentru a fi mai moale si pufos la atingere. Fasiile de lana pot fi fixate cu ajutorul capsatorului sau prin intermediul unui adeziv adecvat.

taburet cu spatiu de depozitare 8

Pasul 8
A sosit mometul sa imbraci in material textil si baza taburetului. Materialul textil o va acoperi in intregime la exterior si se va prelungi pana in interior, unde va fi impaturit.   Deoarece materialul textil se va intinde, marginea din interior va masura aproximativ 5 cm si se va impaturi pentru a creste rezistenta. Imbracarea peretilor bazei taburetului va incepe din interior. Poti fixa marginea din interior intr-o fasie de carton. Repeta procedeul si pentru partea opusa a bazei taburetului. Asigura-te ca vei impaturi capetele materialului textil precum se observa in fotografie si capseaza marginile.

taburet cu spatiu de depozitare 12 taburet cu spatiu de depozitare 9

Pasul 9
Urmeaza sa imbraci si ceilalti doi pereti ramasi. La capete vei impaturi materialul textil si vei adauga lipici special pentru a evita destramarea. Ai parcurs toate etapele construirii unui taburet cu spatiu de depozitare. Acum nu-ti ramane decat sa-l umpli cu ce consideri si sa-ti admiri opera de arta chiar din varful ei.