Orice gospodina are cel putin o reteta cu care se mandreste si care este “secret de familie”, transmisa din generatie in generatie pana in pezent. O mancare asa de buna incat te lingi pe degete dupa ce se termina din farfurie, care a devenit un fel de marca inregistrata. Placintele cu branza ale matusii sau sufleul de conopida al bunicii trebuie pastrate cu sfintenie, scrise de mana si inchise intr-o cutie handmade realizata special pentru acest scop.

Pasul 1
Nu poti utiliza orice fel de cutie, pentru ca ar fi mult pea impresonal. Trebuie sa construiesti o cutie handmade pe care sa o personalizezi si in care sa pastrezi toate retetele care au trecut testul celor mai pretentiosi membri ai familiei, pentru a le putea da mai departe generatiei viitoare, atunci cand va fi cazul. Pentru a realiza aceasta cutie handmade, vei avea nevoie de o cutie de lemn simpla, o lingura vintage, ceara pentru finisarea lemnului, lipici pentru metal si lemn.

Pasul 2
Cauta o cutie simpla de lemn pe care sa o poti transforma asa cum doresti. Aplica un strat de ceara pentru lemn pe toata suprafata, atat in interior cat si la exterior si las-o sa se usuce peste noapte. Ceara va forma pe suprafata lemnului o bariera care va impiedica patrunderea substantelor din exterior. Daca intentionezi sa pastrezi in bucatarie aceasta cutie handmade cu retete, atunci vor exista multi factori care pot ataca lemnul daca nu este protejat.

Pasul 3
Indoaie lingura pe care vrei sa o utilizezi folosind… mainile goale. Nu te panica, nu trebuie sa mananci spanac inainte si nici nu trebuie sa fii Superman ca sa reusesti. Metalul se indoaie foarte usor si va trebui sa indoi manerul lingurii la 90 de grade.

Pasul 4
Aplica un lipici pentru metal si lemn pe manerul indoit, dupa care centreaza-l pe capacul cutiei de lemn si tine-l apasat aproximativ un minut, pana se fixeaza. Mai apoi, lasa-l sa se usuce peste noapte.

Pasul 5
Daca tot ai realizat o cutie handmade in care sa pastrezi retetele cele mai reusite, atunci pastreaza nota personala pana la sfarsit si scrie caligrafic toate retetele care merita sa ajunga in cutia de zestre. Stim ca ar fi mai usor sa le tehnoredactezi la calculator, dar in general drumul mai lung are rezultate mai satisfacatoare la sfarsit.

sursa: http://goo.gl/HiiF9p