Primavara aduce, odata cu primii ghiocei si pofta de viata, si nevoia intensa de a face o curatenie generala, care sa improspateze atmosfera locuintei dupa o iarna lunga. Oricarui coltisor al casei merita sa-i acorzi atentie, mai ales daca a trecut ceva vreme de cand s-a intamplat acest lucru. Daca mobila este stearsa de praf periodic, covoarele sunt aspirate si geamurile primesc o sapuneala din cand in cand, cu siguranta intrerupatoarele si prizele nu sunt atat de privilegiate. Si daca le acorzi mai mult de 3 secunde vei observa ca si ele au nevoie sa fie luate in seama. De multe ori vezi mai multe seturi de amprente pe ele decat la sectia de politie si atunci e cazul sa schimbi ceva. Si chiar daca sunt curate, intrerupatoarele si prizele sunt atat de banale si lipsite de personalitate incat sunt bagate in seama doar daca se strica. De aceea, astazi iti vom arata cum sa le scoti din anonimat si sa le dai o fata pe care nimeni nu o sa o poata uita cu usurinta.

Pasul 1
Pentru inceput cauta niste autocolant sau hartie de cadou cu un imprimeu care se potriveste atat casei cat si personalitatii tale. Dupa care, masoara prizele si intrerupatoarele pe care vrei sa le infrumusetezi si taie hartia la dimensiunile notate. Decupeaza hartia in dreptul orificiilor carcaselor cu ajutorul unui cutter.

curatenie generala 1

Pasul 2
Lipeste hartia deasupra carcaselor cu ajutorul unui adeziv puternic. Daca folosesti autocolant este suficient sa apelezi la lipiciul pe care il are in dotare. Bineinteles, carcasele nu trebuie sa fie la pozitie, inainte de a te apuca de treaba, demonteaza-le de pe perete.

Pasul 3
Realizeaza o mica taietura in diagonala la fiecare dintre cele 4 colturi.  Impatureste cu gija hartia, urmarind conturul prizei sau al intrerupatorului si la final taie excesul de hartie ramasa. Aplica lipici si pe interior pentru a lipi hartia. Pentru a pastra hartia intinsa si pentru a fi mai usor procesul de lipire, poti infasura cateva elastice de cauciuc in jurul carcasei de la intrerupator sau de la priza.

curatenie generala 2

Pasul 4
Dupa ce s-au uscat aplica un strat de gel acrilic pe deasupra hartiei, astfel incat atunci cand te apuci de curatenie generala sa fie suficient sa le stergi cu o carpa usor umezita si stoarsa foarte bine.

Chiar daca te urnesti greu atunci cand vine vorba de curatenie generala, gandeste-te numai cat de frumos va arata casa ta la final si cate imbunatatiri poti sa aduci doar cu putina creativitate si buna dispozitie.