Daca in vreun fel sau altul curatarea masinii de spalat iti suna similiar cu spalarea sapunului, sa stii ca nu esti singura persoana care s-a intrebat daca nu cumva ar trebui sa folosim uscatorul de par si pentru prosop. In timpul spalarii, masina poate acumula reziduuri care emana un miros mai putin placut. Un alt motiv pentru care curatarea masinii de spalat trebuie sa se produca periodic este calcarul produs de apa dura. Calcarul se depune pe componentele masinii de spalat si, in timp, cauzeaza functionarea lenta a acestora. Este bine ca intre spalari usa de la cuva sa ramana deschisa pentru a nu mentine umezeala in interior, astfel se evita formarea mucegaiului sau a ruginei.

Pasul 1
Cel mai indicat este sa nu folosesti solutii chimice de curatare, o parte dintre ele ar putea sa ajunga pe haine la urmatoarea spalare. Ai la indemana o reteta simpla pentru a-ti crea chiar tu o solutie eficienta de curatare. Pentru asta, asigura-te ca ai prin casa: 2 linguri de otet, o lingurita de praf de copt si o lingurita de apa.

Pasul 2
Incepe prin amestecarea apei cu praful de copt intr-un vas mic. Aceasta combinatie va sta la baza detergentului pentru curatarea masinii de spalat.

Pasul 3
Urmatoarea miscare va fi sa torni combinatia de apa si praf de copt in sertarul destinat detergentului iar otetul il vei imprastia in interiorul cuvei.

Pasul 4
Programeaza masina de spalat la programul cu cea mai ridicata temperatura, inchide usa de la cuva si pune-o in functiune. Praful de copt si otetul vor actiona rapid si eficient asupra depunerilor minerale, indepartand si eventualele mirosuri nepoftite.

Pasul 5
Dupa evacuarea apei si terminarea programului, deschide usa cuvei si freaca marginile ei cu ajutorul unui burete. Curatarea masinii de spalat ar trebui sa fie o operatiune pe care s-o efectuezi o data pe luna.