In orice casa e bine ca nimeni sa nu se simta in plus sau sa nu para ca sta in calea cuiva. E normal ca fiecare sa aiba locul sau bine stabilit si pentru asta nu e nevoie de cine stie ce sacrificii, poate doar de putina convingere ca intotdeauna solutia potrivita se afla la indemana, trebuie doar sa privesti detasat lucrurile si o vei observa de fiecare data. Acum opreste-te din orice activitate, trage aer adanc in piept si gandeste-te ce poti aseza pe un raft din lemn asa incat nimeni sa nu se simta mai prejos desi nu toti vor putea sa stea la inaltime.

Pasul 1
Gandul la iarna te face sa iti faci provizii din timp, si asta mai ales daca incalzirea casei tale este pe baza de lemne de foc pentru soba. Si numai bine daca ai asezat bustenii frumos in hambar, salveaza unul de la foc si transforma-l intr-un raft din lemn pentru camera ta. Vei avea nevoie doar de un bustean, de orice lungime insa cu o circumferinta de aproximativ 15 cm, un fierastrau de mana sau unul de masa, conectori metalici pentru imbinarea structurilor si elementelor din lemn.

Pasul 2
Taie cu ajutorul fierastraului marginile busteanului in partile opuse astfel incat sa obtii doua margini plate si rotunde ale busteanului. Pentru ca suprafata sa fie neteda, iti recomandam sa folosesti un fierastrau electric.

Pasul 3
Taie busteanul in felii groase de 2,5 – 5 cm si vei ramane cu doua bucati cu coaja. Sectiunea va trebui realizata cu mare grija pentru ca scoarta sa ramana intacta, orice bucatica de coaja sarita stirbeste aspectul raftului. El va fi un raft din lemn, dar unul care sa se ridice in mod natural la nivelul asteptarilor, chiar si ale celor care privesc intotdeauna de sus.

raft din lemn 1

Pasul 4
Hotaraste-te care margine a busteanului o vei lasa la vedere in construirea acestui raft din lemn si pastreaza coja de copac pe aceasta parte. Indeparteaza coaja de pe cealalta margine pana cand vei obtine o suprafata neteda, care sa se lipeasca bine de perete.

Pasul 5
Acum nu ti-a mai ramas de facut decat sa te hotarasti in privinta amplasarii raftului pe suprafata peretelui. Marcheaza printr-o linie locul in care vei aseza raftul si apoi fixeaza conectorii metalici care vor servi drept suport pentru raft. Foloseste bolobocul pentru o precizie mai buna.