Or fi avand ele o rabdare de fier, dar macar pentru asta ar trebui sa fie recompensate cu o noua culoare. Atunci cand unele obiecte de metal incep sa reflecte trecerea anilor, n-ar strica sa le imbunatatim aspectul, doar ne-au fost alaturi atata vreme.

Pasul 1
Timpul isi lasa amprenta asupra tuturor, asupra oamenilor, plantelor, dar si obiectelor. Daca in cazul oamenilor s-au inventat o multime de creme si lotiuni care sa mai mascheze trecerea anilor, atunci cand vorbim despre obiecte de metal procedura este si mai simpla. Pune de o parte obiectul de metal pe care vrei sa-l reconditionezi si mai adauga la lista de materiale de care vei avea nevoie si o vopsea spray speciala pentru metal, grund, smirghel, o carpa umeda sau prosoape de hartie, cutie de carton si pergament (in cazul in care vrei sa pictezi ceva de dimensiuni mici), masca pentru fata (este optionala insa noi o recomandam cu insistenta, deoarece vaporii de vopsea sunt periculosi pentru sanatate).

Pasul 2
Smirgheluieste piesa de metal intr-o zona cu ventilatie puternica, ca sa indepartezi rugina, vopseaua exfoliata si pentru a crea o suprafata optima pentru noul strat de vopsea. In cazul in care suspectezi ca stratul vechi de vopsea era cu plumb, foloseste o masca de fata si indeparteaza praful.

Pasul 3
Sterge urmele de praf si alte sedimente de pe piesa de metal cu o carpa umeda sau cu un prosop de bucatarie. Asigura-te ca suprafata a ramas neteda pana sa mergi mai departe.

Pasul 4
Intr-o zona puternic ventilata sau de preferat afara, daca se poate, pune pe jos o bucata de carton si asaza piesa de metal deasupra. Aplica un strat de grund pe intreaga suprafata si lasa sa se usuce conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a uscat te poti apuca de vopsitul propriu zis. Aplica un prim strat subtire, incepand din partea de jos a obiectului (masa, scaun, lampa etc.) si continua spre partile mai vizibile, pentru a putea acorda o atentie crescuta in aceste zone. Lasa sa se usuce si aplica un alt strat, in acelasi fel. Repeta operatia pana cand esti multumit de culoarea rezultata.

Pasul 5
Lasa suprafata metalica sa se usuce pentru 36-48 de ore inainte de a-l folosi. Daca ai ales sa vopsesti obiecte de metal de dimensiuni mici, pune-le in hartie pergament pentru a preveni lipirea acestora de alte impuritati. Parcurgand acesti pasi simpli obtii intr-un timp scurt efecte de lunga durata.