Atunci cand ploua in exces apa iti poate inunda gradina sau poate chiar sa afecteze structura de rezistenta a casei. De ce sa nu strangi niste picaturi pentru zile fara nori? Cand ai un butoi pentru acumularea apei de ploaie resursele iti stau la dispozitie. Cu alte cuvinte, nu-i nimic daca ploaia nu vine intotdeauna cand e nevoie, ai o parte din ea pusa la pastrat.
Pasul 1
Aduna toate materialele de care ai nevoie astfel incat sa le ai la indemana si sa termini proiectul in cel mai scurt timp posibil. Asadar, vei folosi o pubela mare de gunoi (cu cat este mai mare cu atat va colecta mai multa apa) sau un butoi, banda de etansare din teflon pentru instalatii sanitare sau silicon sanitar pentru etansare, 2 saibe de cauciuc, 2 saibe de metal, o clema pentru furtun, panza de iuta si bormasina.
Pasul 2
Fa o gaura in partea de jos a butoiului cu ajutorul bormasinii. Aici vei introduce robinetul. Foloseste un burghiu care este un pic mai mic sau de aceeasi dimensiune cu robinetul. Ai grija sa nu dai gaura prea jos, deoarece nu vei mai avea spatiu suficient dedesubt pentru a pune galeata.
Pasul 3
Pune o saiba metalica pe capatul filetat al robinetului. Dupa aceea, adauga o saiba de cauciuc peste pentru a fixa saiba metalica si pentru a preveni scurgerea.
Pasul 4
Aplica siliconul sanitar pentru etansare peste saiba de plastic si introdu robinetul in gaura. Dupa ce siliconul s-a uscat, pune mai intai o saiba de plastic, dupa care o saiba de metal pe capatul filetat al robinetului, in interiorul butoiului. Fixeaza robinetul la locul lui in interiorul butoiului, folosind clema pentru furtun.
Pasul 5
Realizeaza o gaura in capacul butoiului tau pentru ca apa din burlanul casei sa se scurga direct in butoi. Gaura trebuie sa fie suficient de mare pentru ca fluxul de apa sa curga direct in butoi. Pentru situatiile in care ploua abundent si butoiul se umple, realizeaza doua gauri in partea de sus a butoiului, pentru ca apa sa se poata revarsa. In cazul in care nu doresti sa irosesti acest exces de apa, poti pune o teava de PVC sau un furtun scurt in cele doua gauri, pe care sa le conectezi la un alt butoi pentru acumularea apei de ploaie, care sa-i semene leit celuilalt. Astfel apa se va strange in celalalt butoi.
Pasul 6
Taie o bucata de panza de iuta si asaz-o in partea de sus a butoiului, dupa care pune capacul deasupra pentru a o fixa si mai bine. Panza de iuta protejeaza apa astfel incat impuritatile si gazele sa nu intre in butoi.
Pasul 7
Tot ce ti-a mai ramas de facut este sa instalezi butoiul la locul lui. Pozitioneaza-l direct sub burlanul casei, intr-un loc in care iti este la indemana sa il folosesti. Ai vazut? Este la fel de simplu precum pare sa faci un butoi pentru acumularea apei de ploaie.
Paparuda, ruda, vino si ne uda, ca-i butoiul gata, pentru toata apa!
Sursa: http://bit.ly/1NBKeGD