Poate ca nu te poti baza pe capul patului pentru un rationament stralucit, dar, pentru toate serile in care a vegheat buna desfasurare a viselor tale, merita sa-i construiesti un panou decorativ.

Pasul 1
Materialele de care vei avea nevoie sunt urmatoarele: ferastrau circular de taiat lemne, perie, galeata cu apa sau cu solutie de albire, ruleta, bormasina, burghie, scanduri de lemn, uluci dintr-un gard vechi, vopsea, adeziv pentru lemn, smirghel, lac, boloboc, panou de lemn.

Pasul 2
Masoara latimea patului astfel incat sa stii cat de mare sa construiesti panoul decorativ de la capul patului.

Pasul 3
Cu o carpa uscata, sterge de praf si de alte impuritati bucata de gard vechi pe care intentionezi sa o folosesti. Separa ulucile de lemn si taie-le la dimensiuni diferite cu ajutorul ferastraului circular de taiat lemne. Ia galeata cu apa sau cu solutie de albire si freaca fiecare bucata de lemn cu ajutorul unei perii aspre, dupa care lasa-le sa se usuce.

Pasul 4
Pentru  un panou decorativ de care sa fie mandru capul patului, va trebui sa construiesti mai intai o rama. Suprapune scandurile de lemn la colturi si prinde-le cu ajutorul cuielor pentru a realiza chenarul. Fixeaza un panou de lemn in mijlocul cadrului, asigura-te că dimensiunea lui este potrivita. Prinde panoul cu suruburi prin spatele chenarului astfel incat suruburile sa nu fie la vedere.

Pasul 5
Bucatile de lemn pe care le-ai realizat din ulucile de gard pot ramane in culoarea naturala si astfel vei avea un aspect natural sau le poti vopsi in ce culori doresti. Asadar, daca optezi pentru un panou natural, aplica pe fiecare bucata de lemn un strat de lac acrilic pentru lemn. Lacul ii va da o stralucire deosebita dar va crea si o bariera de protectie impotriva vaporilor de apa, a insectelor si ciupercilor. Daca te hotarasti la un aspect mai original, vopseste fiecare bucata de lemn in culorile care consideri ca se integreaza cel mai bine in cromatica dormitorului. Astfel vei obtine un panou decorativ demn de admiratie.

Pasul 6
Realizeaza un model din bucatile de lemn, in functie de marimile si culorile acestora. Dupa ce esti sigur ca nu mai vrei sa faci nici o modificare, te poti apuca de lipit folosind un adeziv special pentru lemn.

Pasul 7
In cazul in care observi ca au mai ramas spatii mici, goale intre bucatile de lemn, masoara spatiile ramase libere si taie bucati de lemn la dimensiunile respective. Lipeste-le pe fiecare in parte.

Pasul 8
Lasa lipiciul sa se usuce, dupa care aplica doua strauri de lac acrilic pentru lemn. Lasa sa se usuce intre aplicari.

Pasul 9
Prinde cu suruburi panoul decorativ de perete, in spatele patului.