Unii oameni privesc in sus cand cauta idei, altii cand se gandesc la viitor. Exista si persoane care asteapta ca inspiratia sa vina de undeva de sus. Oricare ar fi motivul, un candelabru poate fi exact ceea ce ai nevoie ca sa pui realitatea intr-o lumina buna.
Pasul 1
Daca simti ca ai nevoie de un accesoriu nou pentru locuinta ta, care sa aduca o nota proprie camerei, te sfatuim sa construiesti un candelabru. Vei avea nevoie de un gratar pentru racirea prajiturilor (in functie de design-ul pe care vrei sa-l aiba candelabrul, poti opta pentru unul rotund sau dreptunghiular), 2-3 metri de material in diferite texturi si nuannte (de preferat deschise la culoare si in nuante pastelate), o instalatie de iluminat cu LED-uri (cum sunt cele pentru bradul de Craciun), un prelungitor, dantela, ata de brodat, panglica, un ac, un carlig care se poate insuruba in tavan si bormasina. Desi lista pare lunga, multe dintre materialele mentionate le gasesti in gospodarie asa ca nu te lasa speriat de numarul acestora.
Pasul 2
Taie materialul in fasii de latimi diferite (intre 1,5 cm si 5 cm).
Pasul 3
Deoarece vei folosi mai multe tipuri de material, te poti “juca” cu unele dintre ele creandu-le o textura speciala. Coase de-a lungul catorva dintre fasii cu ata de brodat si strange-le intr-un buchet, inainte de a face nod la ata. Imprastie-le uniform de-a lungul atei de brodat si lasa suficienta ata la sfarsit pentru a o putea lega de gratarul de racire pentru prajituri.
Pasul 4
Prinde fasiile de material de gratarul de racire. Incepe pe al cincilea rand de la marginea exterioara si mergi spre exterior. Trece fiecare fasie de material peste sarma gratarului, dupa care coase de mana ca si cand ai realiza un tiv la fiecare fasie. Variaza culorile si latimile folosite. Pentru a acoperi luminile instalatiei de pom si pentru a adauga densitate, foloseste fasiile mai late pentru randurile din interior. Repeta procedura pentru fiecare rand. Pe randurile de la exterior foloseste fasiile mai subtiri.
Pasul 5
Daca ai ajuns la acest pas, inseamna ca ai 10 randuri (5 in fiecare parte) acoperite de fasii de material. Pe cele ramase goale la interior, adauga 3-4 benzi de material la capatul fiecarui rand. Mijlocul trebuie sa ramana gol pentru a atarna instalatia de iluminat cu LED-uri. Un candelabru poate fi si un puternic emitator de lumina, insa el este deseori folosit pentru a crea o atmosfera intima, placuta.
Pasul 6
Pentru a acoperi marginile gratarului, infasoara o fasie subtire care sa acopere materialul expus si coase-o de mana la fiecare capat.
Pasul 7
Foloseste fasii subtiri de material pentru a lega instalatia de iluminat de randurile gratarului, in 3-4 locuri si lasa-le sa atarne, insa nu mai mult de lungimea fasiilor de material.
Pasul 8
Taie 4 bucati de material de aproximativ 7 cm si coase-le la un capat. Trage una dintre bucati printr-un colt al gratarului si continua sa le impletesti. Acesta va reprezenta “lantul” de care vei atrana candelabrul. Fa acelasi lucru pentru toate cele 4 colturi ale candelabrului. Ataseaza prelungitorul la instalatie si impleteste firul cu materialul din coltul stang.
Pasul 9
Ridica cele patru “lanturi” in sus pentru a verifica daca au aceleasi lungime si leaga-le intr-un nod mare.
Pasul 10
Cu ajutorul bormasinii, foreaza o gaura in tavan in care sa introduci un carlig mare, de care sa atarni candelabrul. In functie de locul in care ai cea mai aropiata priza (in care sa introduci prelugitorul) prinde cu banda adeziva prelungitorul de-a lungul tavanului si al peretelui, astfel incat sa fie mascat cat mai bine. Asadar, daca ai reusit sa construiesti un candelabru, poti face loc si altor proiecte mai indraznete.
Succes!