Daca ai nevoie sa calculezi rapid planul unei camere, Plux iti recomanda sa folosesti aplicatia smartphone Room Scan.

Aceasta este o aplicatie gratuita compatibila cu iPhone 4, 4S, 5 si iPad, dar optimizata pentru iPhone, care genereaza in cateva secunde planul unei camere. Tot ceea ce ai de facut este sa atingi fiecare perete al camerei cu telefonul.

Daca vrei sa vezi o demonstratie a felului cum functioneaza aplicatie, poti vedea aici un filmulet demo foarte explicit. De altfel, atunci cand pornesti aplicatia, vei primi indicatii asupra a ceea ce ai de facut, similar cu indicatiile pe care le da un sistem GPS.

Aplicatia produce planul unei camere in forma destul de exacta chiar si pentru camere mari si complexe. Totusi, trebuie sa stii ca lungimile peretilor sunt rotunjite.   De exemplu, daca lungimea unui perete este de 1.91 cm, este posibil ca aplicatia sa rotunjeasca la 2 m. Cu cat camera este mai mare, acuratetea poate scadea, dar totusi planul generat este satisfacator. Pentru a obtine rezultate mai bune, se recomanda sa muti repede telefonul intre pereti.

planul unei camere

 

planul unei camere

Aplicatia va masoara miscarile la interior fara a folosi GPS, utilizand o tehnica numita navigatie inertiala. Scanarea este trimisa catre un server care foloseste un algoritm care converteste datele primite de la telefon intr-un plan al camerei. Aceste date nu sunt stocate pe serverul respectiv, iar adresa /locatia unde va aflati nu sunt transmise.

Nu-mi ramane decat sa iti urez “Spor la masurat!”