Nu este obligatoriu sa ai cate un majordom pentru fiecare camera ca sa-ti poti permite o piscina in curte. De fapt, nici n-ai nevoie de vreun plan de costuri pentru asta si nici de aprobare, proiect sau schita. Nu iti vom propune sa-ti imaginezi ca ai o piscina in curte, dar iti vom arata cum sa construiesti una din baloti de paie si o prelata impermeabila.

Pasul 1
In primul si in primul rand trebuie sa stabilesti cat de mare vrei sa fie piscina ta. In functie de spatiul disponibil in curte, masoara pe lungime si latime astfel incat viitoarea ta piscina sa fie incapatoare si in acelasi timp sa mai ramana spatiu si pentru alte activitati. Ai putea chiar sa iei in calcul un numar maxim de persoane care vor putea folosi piscina simultan, asta te-ar putea ajuta in luarea deciziei cu privire la marimea ei.

piscina in curte.piscina facuta acasa

Pasul 2
Pentru inaltimea piscinei sunt suficienti doi baloti asezati unul peste altul. Pentru exemplu pe care il prezentam, s-au folosit aproximativ 26 de baloti, 5 pe lungime si 3 pe latime, asezati pe doua straturi. Piscina poate avea orice forma doresti, chiar si rotunda, dar e mai simplu sa o construiesti intr-un patrat sau dreptunghi.

Pasul 3
Dupa ce ai facut rost de toti balotii de care ai nevoie, asaza-i in forma stabilita. Sunt suficiente doua straturi deoarece pentru o inaltime mai mare trebuie folosita o scara si implicit mai multa apa.

Pasul 4
Dupa ce ai asezat balotii, e momentul sa cureti suprafata din interiorul patratului sau dreptughiului format. In acest fel te asiguri ca nu exista bucati de tulpini sau obiecte care pot gauri prelata pe care urmeaza s-o asterni peste pamant. De asemenea, suprafata aleasa trebuie sa fie cat mai neteda cu putinta.

Pasul 5
Acum vei aseza prelata impermeabila in asa fel incat sa acopere spatiul din interior dar si balotii in intregime. Atunci cand vei achizitiona prelata (sau orice alt material impermeabil), ai grija ca dimensiunile ei sa le depaseasca pe cele ale piscinei in toate laturile. Daca nu gasesti o prelata de marimea pe care o doresti, poti sa lipesti mai multe bucati, dar ar fi de preferat sa fie dintr-o singura bucata.

Pasul 6
Strange bine de tot o franghie de jur imprejurul balotilor pentru a te asigura ca prelata nu se va deplasa in vreo parte. Ai putea chiar sa asezi cateva greutati pe margini, peste prelata, jos, la baza ei. Nu ti-a mai ramas de facut decat sa umpli piscina cu apa. A sosit timpul sa-ti chemi prietenii sa vada cat de usor ti-ai construit piscina in curte si  sa se bucure impreuna cu tine de ea.