Alegerea de rulouri si obloane reprezinta o parte importanta in amenajare, deoarece ele au un rol definitoriu in asigurarea securitatii noastre sau a bunurilor aflate in interiorul locuintei.

Exista mai multe tipuri de rulouri si obloane, fiindca fiecare are o folosinta diferita. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a putea sa alegi rulourile sau obloanele potrivite.

Scopul pentru care urmeaza a fi instalate
Asa cum spuneam anterior, rulourile si obloanele au utilitate multipla. Pot fi folosite pentru izolare fonica, micsorarea consumului de energie, securitate. Identifica scopul pentru care vrei sa le achizitionezi si apoi ia o decizie in functie de ceea ce ai hotarat.

Tipuri de obloane si rulouri necesare locuintei
Un alt pas important in procesul de selectie este destinatia. Ia in considerare ca sunt fabricate diverse tipuri de rulouri si obloane care sa fie compatibile cu spatiul de locuit sau cu cel comercial. Ajuta la o alegere mai rapida sa acorzi o atentie sporita locului in care urmeaza a fi instalate, fie ca este acasa, intr-o cladire de birouri, intr-un spatiu industrial sau in oricare alt loc.

Caracteristici
Diferitele modele de rulouri si obloane au la baza trasaturi specifice beneficiilor pe care le aduc. Asadar, trece in revista ce fel de particularitati te-ar interesa (izolare fonica, coloristica, telecomenzi, eficienta energetica) si apoi alege dintre rulourile si obloanele care au toate insusirile pe care ti le doresti.

Fixare corespunzatoare
Vorbim despre rulouri si obloane care urmeaza sa fie montate pe ferestre si usi, ceea ce inseamna ca trebuie sa se potriveasca perfect. De aceea, masuratorile trebuie facute cu minutiozitate in locul in care vor fi instalate, pentru a evita chiar si cel mai mic decalaj.

Utilizarea de rulouri si obloane
Aflandu-ne in plina ascensiune tehnologica, sunt disponibile si variante cu inchidere si deschidere automata. Depinde de tine ce varianta alegi. Cat despre eficienta energetica in cazul optiunii automate, e posibil ca un consum minim de energie umana sa faca diferenta intre a beneficia de tehnologie si a fi dependent de ea.

Hartii si garanti
E sanatos sa tii seama si de garantiile oferite pentru reparatii, inlocuire de componente si alte servicii care vin in sprijinul bunei functionari, atunci cand alegi un anume tip de rulouri sau obloane. De asemenea, perioada de garantie poate fi un criteriu de selectie nimerit.