Anotimpul rece este sezonul in care, daca ai un cuier de perete, atunci in mod sigur este foarte solicitat. Daca vara arunci o geanta si eventual o esarfa subtire in cui, iarna lucrurile se schimba radical. Geci, paltoane, fulare, caciuli toate trebuie sa isi faca loc pe hol, pentru ca si cea mai scurta plimbare pe afara are nevoie de ele. Chiar daca in magazinele de profil gasesti o varietate larga de modele, un cuier de perete inedit, chiar la intrarea in casa, aduce un plus de personalitate locuintei tale. In fond si la urma urmei este primul lucru pe care il vezi cand intri in casa, si ultimul pe care il observi cand pleci. Asadar, trebuie sa fie cel putin special.

Pasul 1
Materialele de care vei avea nevoie sunt putine la numar si destul de usor de gasit. In functie de cat de mare vrei sa fie acest cuier de perete, cauta prin casa niste clante de la usile vechi pe care nu le mai folosesti. Incearca sa gasesti unele cu maner rotund, tip buton. Poti incerca si la targurile de vechituri, in cazul in care nu ai asa ceva prin casa. Pe langa clante vei mai folosi o bormasina si suruburi.

Pasul 2
Alege locul in care vrei sa montezi acest cuier de perete si marcheaza cu un creion de tamplarie, pozitia exacta a fiecarei clante. Ca sa te asiguri ca vor fi aliniate corect, foloseste o rigla in momentul in care le marchezi pozitia.

Pasul 3
Cu ajutorul bormasinii da gauri in perete pentru toate punctele de prindere a clantelor.

Pasul 4
Pregateste clantele pentru a fi asezate pe perete. Sterge-le de praf si daca este cazul aplica un strat de vopsea pe partea metalica. Daca vrei sa obtii un aspect mai retro, atunci poti sa le lasi ca atare pentru a se observa patina timpului.

Pasul 5
Monteaza clantele cu ajutorul suruburilor. Acum tot ce ti-a mai ramas de facut este sa asezi frumos in cuier hainele de exterior pe care le folosesti cel mai des.

Acest cuier de perete se preteaza foarte bine si pentru alte incaperi. Poate fi un bun suport de prosoape pentru baie sau un cuier in care sa-ti agati sortul si carpele de bucatarie. Tu decizi ce vrei sa faci cu el si unde iti este mai util insa important este sa mai acorzi o sansa obiectelor care si-au iesit din functiune si sa le gasesti noi intrebuintari.