Cand vrei sa infrumusetezi o incapere dar nu stii exact ce sa schimbi sau ce sa aduci in plus, cel mai bine apeleaza la natura. Orice podoaba sau bibelou paleste in fata maiestriei unui copac, a delicatetei unei flori sau a frumusetii unei pietre. Pamantul iti ofera tot ce are mai frumos, mai trebuie doar sa ai ochi ca sa vezi si idei ca sa le pui in practica. Niste crengi decorative pot schimba aerul unei camere in doi timpi si trei miscari. Chiar daca la prima vedere pot crea falsa impresie ca sunt terne si monotone, cu putin ajutor se pot transforma intr-un spectacol de culori.

Pasul 1
Daca vrei sa folosesti crengi decorative pentru a imbunatati aspectul general al unei incaperi, atunci iti vor trebui cateva crengute de pom, o vaza de flori, pistol de lipit si jeleuri rotunde, colorate. Da, ai citit bine, jeleuri. Vom realiza un copac care produce jeleuri.

Pasul 2
Aranjeaza crengutele de copac intr-o vaza cat mai simpla. Nu te chinui sa le dai o forma specifica, frumusetea consta tocmai in “haos”. Totusi, trebuie sa arate ca un mini copacel asa ca asaza-le una cate una, astfel incat sa nu se intercaleze foarte mult. Crengutele mai mici vor sta bine pe margini iar cele mai inalte in mijloc.

Pasul 3
Dupa ce esti multumit de pozitia fiecarei crengi decorative, pregateste pistolul de lipit si jeleurile colorate. Pune pistolul la incins si rastoarna jeleurile pe o farfurie, astfel incat sa ai acces la orice culoare doresti fara sa stai sa o cauti in punga.

Pasul 4
Lipeste fiecare jeleu pe crengutele de copac ca si cand ai vrea sa realizezi mugurasi. Cu cat alternezi nuantele mai mult, cu atat va fi mai colorat copacelul pe care il realizezi.

crengi decorative 1

Sugestii:
Va trebui sa ai o dicutie serioasa cu cei mici, in care sa le explici ca acestea sunt niste crengi decorative si nu au voie sa manance jeleurile. Va fi foarte tentant pentru ei, asa ca, daca sunt la varsta la care nu inteleg lucrurile in termeni de consecinte, cel mai bine ar fi sa le asezi undeva unde ei nu au acces.

In momentul in care te apuci de lipit, vei observa ca vor ramane destul de multe firicele de lipici care vor atarna inestetic de crengi. Pune in functiune uscatorul de par si lasa aerul cald sa isi faca treaba. Lipiciul se va topi si nici se va mai observa ca jeleurile sunt lipite.

crengi decorative 2

sursa: http://craftysisters-nc.blogspot.ro/2013/03/jelly-bean-tree.html