Prosoapele de hartie au luat locul aproape integral prosoapelor clasice de bucatarie insa, chiar daca este mai comod sa le folosesti trebuie sa ne gandim si la resursele naturale ale Pamantului, care nu sunt chiar nelimitate. Incearca sa te imprietenesti cu natura si sa nu ii irosesti inutil darurile. Copacii iti sunt mult mai utili daca iti ofera umbra si oxigen bun de respirat decat daca sterg un pahar de apa varsat pe masa. Astazi iti propunem sa construiesti un suport pentru prosoape de bucatarie, pe care sa le folosesti macar in tandem cu cele de hartie.

Pasul 1
Acest suport pentru prosoape de bucatarie nu este doar util, ci are si un aspect foarte interesant, deoarece il vei construi dintr-un facalet. Pe langa piesa de rezistenta vei mai avea nevoie si de 2 coliere de fixare din otel galvanizat (va fi necesar sa mergi cu facaletul in magazin pentru a alege piesele pe marimea acestuia), 2 bride zincate 3/8’’, 3/8 teava cu filet taiata la dimensiunea potrivita, ruleta, suruburi, surubelnita si bormasina.

suport pentru prosoape de bucatarie 1

Pasul 2
Alege locul in care vrei sa montezi acest suport pentru prosoape de bucatarie si masoara lungimea facaletului pentru a-l monta. Masoara de doua ori pentru a fi sigur ca ai notat dimensiunile corecte.

Pasul 3
Cu ajutorul bormasinii, foreaza gaurile in locurile marcate. Monteaza bridele zincate, una la un capat al facaletului iar cealalta la celalalt capat, insuruband cate doua suruburi in fiecare capat.

Pasul 4
Dupa ce ai montat bridele la pozitie, insurubeaza teava cu filet care va face legatura cu inelul de prindere.

Pasul 5
Inainte de a merge mai departe cu realizarea acestui suport pentru prosoape de bucatarie, ocupa-te putin de facalet. Cum el este piesa de rezistenta, va trebui sa arate impecabil. Asadar prelucreaza-l un pic cu smirgelul dupa care aplica un strat de lac protector si lasa-l sa se usuce. Manerele le poti vopsi intr-o culoare mai stridenta (rosu, verde, albastru – in functie de culorile din bucataria ta) ca sa iasa in evidenta.

Pasul 6
Ataseaza colierul (inelul) de fixare din otel galvanizat in ambele capete ale facaletului si prinde-le cu suruburi, dupa care ataseaza-le la bride.

Pasul 7
Alege un prosop frumos de bucatarie pe care sa il asezi pe suport si pe care sa il folosesti cu drag.