Exista foarte multe metode de a crea un ambient placut in gradina. Astazi vom crea impreuna un suport de flori simplu si original.

Pasul 1
Fa rost de doua jante de bicileta, niste sarma, un ghem de ata mai groasa sau sfoara si o bara de metal.

Pasul 2
Alege un loc din gradina cu vizibilitate buna. Alcatuieste un cadru de lemn, de forma unui dreptughi, folosind doua scanduri lungi si doua mai scurte, in functie de dimensiunea dorita.

Pasul 3
Dupa ce ai unit scandurile intre ele prin cuie, asigura-te ca dreptunghiul tau este solid, iar scandurile nu se misca usor. In caz contrar, mai bate cateva cuie pana cand obtii o structura teapana.

Pasul 4
Umple cadrul de lemn cu un amestec de nisip, pamant si ingrasamant natural (daca exista). Alege un loc pentru a aseza suportul de flori (in mijloc sau, daca ai destul spatiu si te gandesti sa mai construiesti unul in una din cele doua parti laterale).

Pasul 5
Construieste baza supotului asezand una din jante in plan orizontal. Bara de metal trebuie aleasa in asa fel incat sa incapa in orificiul din centrul jantei. Daca nu are grosimea adecvata, poate fi adugata o piulita, o carpa infasurata pe capat, un dop din lemn sau plastic, pentru o fixare mai buna. Pe post de bara verticala se poate folosi chiar axul care leaga rotile, daca are inaltimea corespunzatoare.

Pasul 6
Asaza roata sau janta cealalta in capatul de sus al barei verticale. Asigura stabilitatea suportul prin tarusi. Vei aseza un tarus in interiorul rotii/jantei de la baza si unul in exterior, in pozitie paralela, ca si cum ai prinde o clema. Prinde 4 astfel de cleme. Daca poti baga in pamant bara verticala, cu atat mai bine.

Pasul 7
Uneste cele doua roti/jante prin fire de ata/sfoara. Verifica atele/sforile sa fie perfect intinse, pentru a nu se indoi in suflarea vantului. Asa arata un suport de flori fara flori.

Pasul 8
Incepe sa plantezi flori agatatoare in jurul rotii/jantei de la baza. Le vei vedea crescand armonios pe firele intinse de tine. Vei putea sa ne arati ce suport de flori minunat ai creat din materiale reciclabile. Poti planta si alte flori imprejurul suportului, pentru o diversitate parfumata si colorata.

suport de flori handmade.2