Poate ca a venit vremea sa inchei socotelile cu cativa nasturi. Si nu pentru ca ar fi ezitat sa se tina de treaba, dar le poti arata ca sustii dezvoltarea personala pe mai multe planuri. Asadar, iti propunem sa ii transferi la departamentul de organizare a timpului. Sunt genul practic, ii intelegi dintr-o privire, iar gaurile lor sunt un semn ca lipsurile se pot umple intotdeauna cu cate ceva bun. Suntem convinsi ca s-ar pricepe sa formeze un  calendar care sustine ziua buna inainte ca ea sa inceapa.

Pasul 1
Pentru a crea un calendar colorat si reusit, va trebui sa faci rost de o rama de tablou, placa spumata foamboard, ruleta, cutter, bucata de tesatura, spray adeziv, banda de mascare, foarfeca, 42 de nasturi mari, 42 de piuneze cu cap plat, 5 foi cartonate, adeziv puternic, marker pentru textile (care se sterge cu apa), marker cu varf subtire, 2 metri patrati de fetru, un sistem de prindere cu arici (poti folosi o rola din care sa tai tu la dimensiunea care iti trebuie sau poti sa cauti varianta in care sunt deja facute la dimensiuni standard) si un plic de felicitare.

Pasul 2
Alege rama potrivita pentru calendarul pe care intentionezi sa il realizezi. Pentru a sti sigur ce dimensiuni trebuie sa aiba, asaza nasturii pe sase randuri, fiecare rand trebuind sa contina 7 nasturi. Lasa putin spatiu intre ei, apoi masoara cam ce dimensiuni are aranjamentul si alege o rama care sa corespunda masuratorilor.

Pasul 3
Taie o bucata din placa spumata foamboard (poti folosi si pluta) care sa se incadreze in rama pe care o vei folosi pentru calendar. Intinde pe masa de lucru tesatura pe care ai ales-o, cu fata in jos si da cu spray adeziv pe spatele materialului. Asaza placa spumata in centrul tesaturii. Ar trebui sa iti ramana aproximativ 10 centimetri de material pe toate partile placii, asa ca restul de material il poti taia. Trage marginile tesaturii pe spatele placii spumate si prinde-le ferm cu banda de mascare, pana cand materialul sta fix pe placa. Pune placa spumata in interiorul ramei.

Pasul 4
Pe hartia cartonata deseneaza 31 de cercuri in interiorul carora sa scrii frumos si citet numerele de la 1 la 31 (acestea vor reprezenta toate zilele lunii). Cu o foarfeca ascutita decupeaza toate cercurile desenate. Foloseste un adeziv puternic cu uscare rapida pentru a atasa cercurile numerotate pe nasturii mari. Iti vor ramane 11 nasturi care vor fi simpli. In lunile in care data de 1 nu pica luni, ci in mijlocul saptamanii, vei atasa nasturii liberi pana vei ajunge la ziua din saptamana in care incepe noua luna.

Pasul 5
Dupa ce s-a uscat adezivul de pe nasturi, asaza-i din nou pe sase randuri, cu cate 7 nasturi pe fiecare rand, insa de data aceasta fa operatiunea aceasta pe rama construita anterior pentru calendar. Aranjeaza-i astfel incat sa ai aproximativ 5 centimetri liberi in partea de sus, deoarece acolo vei introduce numele lunii in curs. Asaza mai intai un rand pe orizontala si unul pe verticala. Incepe cu cel mai de jos si apoi cu cel din dreapta. Dupa ce esti multumit cu modul in care arata, fa un semn discret in dreptul fiecarui nasture cu un marker subtire – la cei de jos, in centru jos, iar la cei din dreapta, in centru dreapta.

Pasul 6
Indeparteaza nasturii si traseaza cu ajutorul unei rigle si al unui marker pentru textile (deschis la culoare) 7 linii verticale, conform insemnarilor facute la pasul anterior.

Pasul 7
Foloseste un adeziv puternic pentru a lipi pe spatele fiecarui nasture o piuneza. Lasa-l sa se usuce pentru cateva ore.

Pasul 8
Intre timp, te poti intoarce la masurat. Repeta procedura de la pasul 6 pentru a trasa 6 linii drepte orizontale.

Pasul 9
Foloseste un marker cu varf subtire pentru a marca punctul in care liniile orizontale se intersecteaza cu cele verticale. Aceste puncte iti vor servi drept reper pentru a introduce tintele. Poti stege acum liniile folosind un prosop de hartie ud sau un betisor de urechi ud.

Pasul 10
Va trebui sa pregatesti lunile pentru calendar. Scrie pe hartia cartonata cu litere de tipar numele fiecarei luni si decupeaza-le in dreptunghiuri egale ca dimensiuni. Din bucata de fetru decupeaza 12 dreptunghiuri de aceasi dimensiune. Aplica spray adeziv pe bucatile de hartie si lipeste-le pe cele de fetru.

Pasul 11
Pentru a asambla calendarul, pur si simplu introdu piulitele atasate nasturilor in punctele pe care le-ai insemnat pe rama, in ordine crescatoare de la 1 pana la ultima zi din luna curenta.

Pasul 12
Ataseaza numele lunii prin aplicarea adezivului pe sistemul de prindere cu arici, in ambele capete ale etichetei.

Pasul 13
Pe spatele ramei, lipeste cu adeziv plicul si o bucata de placa spumata. Aici vei depozita etichetele si nasturii pe care nu poti sa ii folosesti in luna curenta.