In ziua de astazi oamenii au devenit din ce in ce mai dependenti de masina. Cum dau doi stropi de ploaie, cum toata lumea se urca in masina, de parca din cer cade otrava si nu apa datatoare de viata. Orice activitate presupune o iesire cu masina, de la mersul la piata la aruncarea gunoiului este musai sa pornim motorul. Dependenta aceasta creeaza falsa impresie de confort cand de fapt este extrem de nociva pentru sanatatea noastra fizica si psihica. De aceea, parca este sarbatoare cand vezi pe cineva ca merge la serviciu cu bicicleta sau la plimbare in parc cu rolele. Ce-i drept, masina o lasi in parcare iar bicicleta trebuie inghesuita undeva in apartamentele care nu sunt tocmai incapatoare.Venim in intampinarea acestei probleme cu o solutie la indemana oricui, si anume construirea unui suport de perete pentru bicicleta.

Pasul 1
Vei avea nevoie de un ghidon vechi de la alta bicicleta si de o tija pentru ghidon (asta in cazul in care nu le ai deja asamblate), o camera de la o anvelopa mai veche, o bucata de teava cu filet din otel galvanizat, care sa se potriveasca tijei pentru ghidon, o flansa de perete care sa se potriveasca tevii, ruleta, bormasina, doua suruburi pentru lemn si un boloboc.

Pasul 2
Ataseaza ghidonul la tija pentru ghidon si rastoarna-l cu susul in jos pentru a crea un cuier.

Pasul 3
In cazul in care ghidonul nu are manerele imbracate cu mansoane, va trebui sa improvizezi ceva astfel incat sa previi zgarieturile care pot aparea de la frecare. Poti pune la capetele barilor doua dopuri de pluta si sa le infasori cu o camera de  anvelopa.

suport de perete pentru bicileta 1

Pasul 4
Ataseaza teava la flansa de perete si apoi introdu tija ghidonului. Cam asta a fost toata filozofia! Nu-i asa ca nu-ti imaginai ca poate fi atat de simplu sa creezi un suport de perete pentru bicicleta?

Pasul 5
Agata noul suport de perete pentru bicicleta, folosind suruburi pentru lemn, oriunde ai un spatiu gol pe care vrei sa-l umpli. Masoara inaltimea la care vrei sa o agati cu ajutorul unei rulete si nu-ti mai ramane decat sa parchezi bicicleta, ori de cate ori o folosesti, chiar la tine in camera.

Fiind de dimensiuni reduse, poti realiza doua astfel de suporturi si poti agata doua biciclete una sub alta, pe perete. Si, pe langa faptul ca sunt foarte practice, creeaza si un aspect interesant pentru imaginea de ansamblu a camerei.