Schimbarea anotimpului este o ocazie numai buna pentru mici amenajari interioare si exterioare pentru casa si gradina ta. Toamna a batut deja la usa si, desi inca ne gadila razele soarelui, gasim deja foarte multe elemente specifice anotimpului pentru a realiza o coronita decorativa.

Pasul 1
Aranjeaza-ti o masa de lucru pe care sa iti aduni toate materialele necesare pentru a realiza proiectul. Asadar, aduna la un loc 1kg – 1,5 kg de alune de padure in coaja (poti folosi fara probleme si ghinde), un prosop, foarfeca, un carton (foloseste o cutie de cereale), inel de polistiren, un ziar, vopsea spray de culoare maro, pistol de lipit, smirghel, 18 migdale in coaja, margelute aurite, ace de par si o panglica.

Pasul 2
Clateste alunele de padure si lasa-le la uscat pe un prosop la soare. Un pic de bronz in plus nu strica nimanui, si oricum nu poti risca sa le folosesti umede, din cauza pericolului de putrezire.

Pasul 3
Taie 3 cercuri cu diametrul de 1,25 cm din cutia de cereale.

Pasul 4
Pentru acest pas, cel mai bine este sa te muti undeva afara deoarece ai nevoie de un spatiu cu ventilatie buna. Asaza pe o bucata de ziar cercurile din carton si inelul de polistiren pe care vei construi coronita decorativa. Aplica un strat subtire de vopsea spray pe toate patru si lasa-le sa se usuce.

Pasul 5
Lipeste alunele de padure de inelul din polistiren, tinand cont de faptul ca partea plata a alunelor trebuie sa stea pe inel. Asaza-le cat mai strans, pentru a evita pe cat posibil spatiile goale. Coronita decorativa va trebui sa stea lipita de usa, de aceea prinde alunele doar pe partea din fata a inelului.

Pasul 6
Vei realiza acum elemente decorative pe care sa le atasezi coronitei. Creeaza flori din migdale, lipind o aluna de padure in centru cercului de carton. Asaza partea ascutita a alunei in carton. In cazul in care este prea ascutita si nu te descurci, foloseste smirghelul pana cand capata forma care te ajuta cel mai mult. Aranjeaza 6 migdale in jurul alunei din centru, care vor simboliza petalele florii. Dupa ce esti multumit cu ce a iesit lipeste-le la pozitie. Imediat ce s-au uscat, decupeaza orice portiune de carton care mai este vizibila intre petale. Realizeaza acelasi lucru pe toate cercurile de carton.

Pasul 7
Ataseaza florile la coronita decorativa, unde crezi ca se potrivesc mai bine.

Pasul 8
Printre alunele de padure, introdu ace de par prin care ai trecut o margeluta aurie. Acest artificiu va da un plus de eleganta si stralucire coronitei.

Pasul 9
Indoaie o panglica mai lata pe jumatate si fa o bucla in partea de sus a coronitei pentru a realiza un nod elegant.

Tot ce ti-a mai ramas de facut este sa o asezi la usa. Noi iti dorim sa iti treaca pragul casei numai oameni frumosi de la care sa inveti sa zambesti si sa te bucuri de toate momentele din viata ta.