Covoarele incep sa piarda din notorietate, acum  cand exista atat de multe tipuri de parchet pe care parca iti este mila sa il acoperi. Cu toate acestea, covoarele si carpetele au farmecul lor aparte si iti confera confort si relaxare la atingere. Covoarele persane sunt specatculoase si aduc acea nota retro locuintei, insa sunt pretentioase si trebuie neaparat sa le asortezi cu o mobila clasica in acelasi stil. Daca vrei totusi sa pastrezi nota spectaculoasa, incearca un covor din sfoara, pe care il poti realiza pe cont propriu, care nu este costisitor si se intretine foarte usor.

Pasul 1
Pentru a realiza un covor din sfoara, vei utiliza franghie de alpinism (in jur de 60 de metri ar trebui sa fie suficienti pentru un covor din sfoara rezonabil ca dimensiune), silicon sanitar si pistolul de lipit, ac si ata, foarfeca si banda adeziva.

Pasul 2
Toata dificultatea realizarii acestui covor din sfoara consta in infasurarea sforii cat mai strans, astfel incat sa formeze un cerc. Urmareste imaginiile de mai jos si apuca-te de treaba. Te sfatuim sa iti alegi ca spatiu de lucru parchetul. Astfel vei putea invarti cercul pe masura ce il realizezi si covorul va ramane plat. Indoaie capatul sforii si infasoara in jurul lui cerc dupa cerc, pana cand covorul creste in dimensiune.

covor din sfoara 1  covor din sfoara 2

Pasul 3
Aplica siliconul pe toata suprafata franghiei, astfel incat sa ajunga prin toate cercurile realizate. Siliconul are rolul de a tine sfoara legata strans pentu ca tu sa nu te trezesti ca noul tau covor din sfoara incepe sa se destrame. Imprastie siliconul fie cu ajutorul pistolului de silicon, fie direct cu mana, in functie de cum iti este mai la indemana. Cand ai terminat, lasa-l sa se usuce cel putin 24 de ore. Perioada necesara pentru a se usca depinde mai multi factori, asa ca tine cont de tipul de silicon pe care l-ai folosit, de spatiul in care il lasi sa se usuce, de cantitatea de silicon utilizata samd.

covor din sfoara 3 covor din sfoara 4 covor din sfoara 5

Pasul 4
Dupa ce s-a uscat, imbraca in banda adeziva partea pe care ai aplicat silicon. Mai intai lipeste un strat de banda, care sa mearga in aceeasi directie, dupa care lipeste un strat si perpendicular. Banda adeziva va tine sfoara strans legata si, impreuna cu siliconul aplicat anterior, vor face echipa buna in realizarea covorului.

covor din sfoara 6

Pasul 5
Intoarce covorul invers si identifica un loc in care sa asezi noul tau covor din sfoara. Simplu, rapid si spectaculos totul intr-un singur covor.

 

Sursa: http://goo.gl/JTmZkU