Un cosulet de Paste trebuie sa fie nelipsit de pe orice masa festiva din aceasta perioada. Ouale frumos aranjate, vopsite si dichisite au nevoie de un loc in care sa stea pur si simplu pentru a fi admirate de tot cei care iti trec pragul casei. Si pentru ca va fi o varietate impresionanta de culori pe masa, acest cosluet de Paste tebuie sa fie cat mai simplu, dar sa nu treaca neobservat. Exista un numar mare de modele din care poti alege un cos pentru oua, dar noi iti propunem sa incerci unul care, pe langa faptul ca se realizeaza foarte usor, poate fi utilizat si in restul anului.

Pasul 1
Asadar, pentru a realiza acest cosulet de Paste va trebui sa aduni pe masa de lucru urmatoarele materiale: un servetel de dantela crosetat (un mileu ), un castron de forma pe care vrei sa o aiba cosul, folie stretch pentru alimente si lipici de decupaj pentru textile.

Pasul 2
Pentru inceput acopera bolul pe care vrei sa il folosesti cu folie stretch pentru alimente. Incearca sa realizezi cat mai putine cute, intinzand cat poti de mult folia pe castron.

Pasul 3
Inmoaie mileul in lipiciul pentru textile si cand s-a umezit uniform indeparteaza excesul de lipici.

Pasul 4
Intoarce castronul cu fata in jos si asaza mileul peste castron. Se va face ceva mizerie, asa ca este mai bine ca bolul sa nu vada ce se intampla pe la spatele lui. Intinde mileul cat de uniform poti si indreapta zonele care nu au luat forma dorita. Repeta procedeul pana esti multumit de cum s-a asezat servetelul de dantela pe castron.

Pasul 5
Lasa mileul sa se usuce 24 de ore. Asteptarea este cea mai gea, mai ales atunci cand nu esti sigur de rezultatul pe care il vei obtine, insa cauta-ti de lucru si nu umbla la servetelul de dantela pana nu expira timpul alocat uscarii.

Pasul 6
Indeparteaza cu grija mileul intarit deja de pe castron. Vei face acest lucru prin ridicarea invelisului stretch cu care ai acoperit castronul in prealabil. Dupa aceea desprinde si folia stretch de pe servetelul de dantela folosind un cutit.

Pasul 7
Daca observi ca inca mai sunt portiuni care nu s-au uscat integral, mai lasa-l deoparte inca 24 de ore.

Pasul 8
In cazul in care au mai ramas resturi de lipici sau de folie stretch printre gaurile mileului, taie-le cu o forfecuta de unghii.

cosluet de Paste 1

Ouale pe care le-ai inrosit se vor odihni cu siguranta in acest cosulet de Paste. Prin simplitatea si eleganta lui vor pune in valoare ouale rosii si totodata se va bucua si el de admiratia celor din jur.

sursa: http://www.designsponge.com/2008/06/diy-project-janes-doily-bowl.html