Diminetile racoroase si serile instelate sunt perfecte pentru o plimbare cu bicicleta. De fapt, nu conteaza ce moment al zilei alegi, important este sa gasesti zonele umbrite si nu foarte aglomerate astfel incat sa poti sa te bucuri in liniste de plimbarea pe doua roti. Dar ca plimbarea sa fie pe deplin reusita, vei avea nevoie si de un cos pentru bicicleta in care sa iti pui un buchet frumos de imortele sau o sticla de apa si o carte buna in cazul in care vrei sa faci un popas.

Pasul 1
Daca nu ai deja un cos pentru bicicleta cu atat mai bine pentru ca ti-l poti confectiona singur. Vei folosi un cos clasic din paie, de dimensiuni mici, o bucata de material textil pe gustul tau, banda bias din bumbac si pistol de lipit. Cosul trebuie sa aiba o parte mai plata pe care sa o asezi inspre bicicleta astfel incat sa se incadreze perfect la ghidon, asa ca prospecteaza un pic ofertele din magazine inainte sa te hotarasti sa il cumperi.

cos pentru bicileta 1

Pasul 2
Mai intai masoara cu o ruleta diametrul cosului, in partea de sus. Acolo vei atasa bucata de material pentru a-l transforma intr-un cos pentru bicicleta care sa atraga toate privirile si, de ce nu, poate chiar sa ii convinga si pe altii sa aleaga acest mijloc de transport.

Pasul 3
Dupa ce ai aflat ce diametru are, adauga jumatate din numarul obtinut pentru a sti ce dimensiune va avea bucata de material. Spre exemplu, daca diametrul este de 100 cm, adaugi 50 si vei obtine 150 cm. Asadar materialul textil taiat va avea dimensiunea de 10 x 150 cm. Daca vrei ca invelisul textil sa fie mai lat sau mai ingust, ajusteaza cei 10 centimetri dupa bunul plac. Cel mai probabil va fi necesar sa tai doua bucati pe care ulterior sa le cosi impreuna.

cos pentru bicileta 2

Pasul 4
Indoaie bucata de material in doua, pe partea care nu va fi la vedere. Coase-le foarte aproape de margine astfel incat cusatura sa fie ulterior acoperita de banda bias.

cos pentru bicileta 4

Pasul 5
Dupa ce l-ai insailat, masoara-l de jur imprejurul cosului pentru a te asigura ca are lungimea corecta.

cos pentru bicileta 5

Pasul 6
Apoi, imbraca marginea insailata in banda bias si coase-o la pozitie.

cos pentru bicileta 6

Pasul 7
Incalzeste pistolul de lipit si apuca-te sa lipesti banda bias de cos. Incepe de la mijloc si continua spre capatul din spate. Lasa doua deschizaturi mici nelipite, in dreptul spatiilor in care vei prinde cosul de bicicleta. Prinderea se va face cu doua fundite pe care le vei trece prin gaurile cosului, asa ca va trebui sa ai acces in zonele respective.

Pasul 8
Cand te apropii de final, taie excesul de material si lipeste si capetele.

cos pentru bicileta 7

Pasul 9
Pentru a prinde cosul de bicileta poti folosi doua panglici din banda bias, daca ti-a mai ramas, daca nu, poti folosi doua fundite sau doua bucati de material textil. Leaga-l la bicileta si fa o plimbare relaxanta.

Sursa: http://goo.gl/pkgOWP