Construieste un cort de joaca pentru cei mai mici membri ai familiei si bucura-te impreuna cu ei de magia copilariei! Si, cand cineva iti va spune ca ai dat in mintea copiilor, spune-i simplu: slava Domnului!

Pasul 1
Majoritatea copiilor prefera sa se joace afara, ceea ce este ideal pentru o dezvoltare fizica si psihica armonioasa. Pentru a-i permite sa stea cat mai mult in aer liber, te incurajam sa ii construiesti celui mic un cort de joaca propice si ferit de razele soarelui in care sa isi desfasoare activitatile in voie. Vei avea nevoie de araci de plastic sau de lemn pentru gradina (in jur de 1,8 m inaltime), sfoara de iuta, seminte de fasole verde si seminte de nasturel (nasturtium) pentru a oferi un strop de culoare cortului.

Pasul 2
Alege un loc in gradina unde sa amplasezi un cort de joaca pentru cei mici. Asigura-te ca locul ales este potrivit si pentru plantarea semintelor.

Pasul 3
Taie o bucata lunga de sfoara de iuta si prinde capetele tuturor aracilor de gradina. Nu exista o tehnica anume, doar asigura-te ca sunt securizate bine. Vei folosi in jur de 8 araci, pozitionati unul langa celalalt la distante egale, lasand in fata o portiune libera pe unde sa intre cei mici in cort.

Pasul 4
Aranjeaza pe solul pregatit in prealabil aracii de gradina in forma de cort. Impinge aracii in pamant suficient de mult, ca sa nu se rastoarne la conditii meteorologice nefavorabile.

cort de joaca copiiPasul 5
Infasoara sfoara de iuta de jur imprejurul cortului, legand-o de fiecare arac in parte pentru a realiza un suport solid al locului de joaca. Fa acest lucru treptat, de sus in jos, dar cu grija sa nu inchizi si usa cortului. Cand fasolea va creste, vrejul se va intinde atat pe verticala cat si pe orizontala si astfel va crea pereti pentru cort. Vrejul se va sprijini pe aracii de gradina si pe sfoara pe care ai prins-o de jur imprejurul lor.

Pasul 6
Inmoaie boabele de fasole in apa si tine-le peste noapte, ca sa grabesti procesul de germinare. Dupa ce s-au inmuiat, planteaza cate doua boabe la baza fiecarui arac. Pentru un plus de culoare, planteaza si cateva seminte de nasturel la baza catorva araci.

Pasul 7
Nu ti-a mai ramas decat sa speri ca vremea va fi de partea ta si vrejul de fasole va creste ca in poveste, iar copilul tau va putea incepe sa isi construiasca propriile povesti in noul sau cort de joaca.