Te viziteaza des prietenii inaripati si vrei sa-i tratezi ca pe niste fiinte speciale ce sunt? Daca tot nu te poti intrece cu ei in zbor, macar alimenteaza-l pe-al lor. Contribuie la hranirea pasarilor prin construirea unui vas pe gustul lor!

Pasul 1
Pentru ca micii tai prieteni sa se simta in largul lor, este necesar sa le construiesti un vas adecvat de hrana. Este un proces simplu si la indemana oricui pentru care vei avea nevoie de o teava scurta de PVC cu diametrul mai mare, un surub cu ochi, o piulita, doua saibe, o farfurioara de cafea, o farfurioara cu marginile mai ridicate (astfel incat sa nu curga mancarea pentru pasari) grund, vopsea acrilica sau vopsea spray, adeziv, smirghel, bormasina, burghie si ferastrau.

Pasul 2
Masoara surubul cu ochi, dupa care taie teava de PVC cu un ferastrau astfel incat sa fie cu cativa centimetri mai mica decat lungimea totala a surubului. Cand te apuci de taiat, nu uita sa-ti pui ochelarii de protectie pentru a evita accidentele nedorite. Din marginea de jos a tevii, taie patru triunghiuri prin care va curge macarea pentru pasari. Vei realiza dimensiunea triunghiurilor in functie de cantitatea de mancare pe care vrei sa o ai in farfurie.

Pasul 3
Netezeste cu smirghelul marginile ascutite de la taietura dar si suprafata totala a tevii de PVC. Acest procedeu va pregati teava pentru stratul de grund pe care il vei aplica ulterior. Aplica grundul numai pe exterior dupa care lasa-l sa se usuce. Si pentru ca aspectul conteaza foarte mult atunci cand este vorba de mancare, va trebui sa te ocupi de decorat. Poti folosi vopsea acrilica, vopsea spray, markere colorate, hartie adeziva colorata sau orice alta idee care iti vine in cap. Dupa ce ai terminat de vopsit, lasa sa se usuce integral conform instructiunilor de folosire.

Pasul 4
Cu ajutorul bormasinii da o gaura in centrul celor doua farfurii pe care te-ai decis sa le folosesti pentru hranirea pasarilor. Gaura trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa se incadreze in surubul cu ochi. Foloseste bormasina cu grija, aplica minimum de presiune pentru a nu crapa farfuriile.

Pasul 5
Ataseaza farfurioara de cafea la teava de PVC si lipeste-o cu adeziv. Ai grija sa o lipesti in partea de sus a tevii, acolo unde nu ai triunghiurile decupate. Dupa ce s-a uscat, introdu surubul cu ochi printr-o saiba, dupa care prin farfurioara de cafea. Umple teava cu seminte potrivite pentru hranirea pasarilor si ataseaza farfuria cu marginile usor ridicate in capatul liber al tevii (cel cu triunghiurile decupate), folosind piulita si cealalta saiba. Agat-o acolo unde stii ca esti vizitat de prietenii tai si ureaza-le pofta buna!