Cand ai in plan organizarea bucatariei, uneori este necesar sa dai militaria jos din pod. Orice mancare reusita are nevoie de o combinatie anume de condimente, asa ca doar sare si piper nu este suficient sa ai in bucatarie. Oregano, cimbru, rozmarin, paprika, coriandru, boia si cate si mai cate alte prafuri naturale schimba radical gustul mancarii. Dar acum vine intrebarea: unde si cum sa le depozitezi astfel incat sa le ai la indemana cand vrei sa le folosesti, dar nici sa nu iti ocupe jumatate din bucatarie? Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa te apuci mai intai de organizarea bucatariei, astfel incat sa le creezi un loc special.

Pasul 1
Spatiul aflat dedesubtul dulapului suspendat din bucatariei este total nefolositor desi, cu putina imaginatie, se poate transforma intr-un loc ideal pentru depozitarea condimentelor. Vei avea nevoie de borcanele mici pentru condimente, magneti, bormasina, carton, marker si lipici.

Pasul 2
Masoara spatiul de sub dulap si estimeaza cam cate borcanele de condimente vor intra.

Pasul 3
Deseneaza conturul capacelor de la borcane pe o bucata de carton si asaza cei patru magneti pe care ii vei folosi pentru fiecare borcan in parte. Gaureste cartonul cu un pix in locul in care vei pozitiona fiecare magnet. Acest sablon iti va fi foarte util in momentul in care te vei apuca sa dai gaurile. Spatiul pe care intentionezi sa il folosesti este destul de incomod, asa ca orice ajutor (cum ar fi acest sablon) este binevenit.

organizarea bucatariei 2 organizarea bucatariei 1

Pasul 4
Asaza sablonul dedesubtul dulapului si marcheaza cu un marker locul in care va trebui sa dai gaurile. Realizeaza cu ajutorul unei bormasini niste gauri superficiale in toate locurile marcate. Gaurile trebuie sa fie suficient de largi si de adanci, incat sa intre magnetii, odata ce sunt lipiti la pozitie.

organizarea bucatariei 3

Pasul 5
Aplica lipici in fiecare gaura dupa care impinge magnetii in gauri. Ai grija ca magnetii sa fie chiar pe buza gaurii astfel incat sa se poata prinde capacul metalic al borcanelor pentru condimente. Asaza-i in asa fel incat sa atraga metalul, nu sa-l respinga, deci acorda o atentie sporita acestui pas.

organizarea bucatariei 4

Pasul 6
Asaza sub fiecare capac inca patru magneti, in aceeasi pozitie cu cei pe care i-ai lipit pe blatul de lemn. Trebuie sa fie in aceeasi pozitie astfel incat sa se atraga intre ei.

organizarea bucatariei 5

Pasul 7
Nu ti-a mai ramas decat sa umpli borcanele cu condimente si sa le asezi sub dulapul suspendat din bucatarie. Astfel, le vei avea mereu la vedere si vei sti ce sa folosesti, ori de cate ori te apuci de gatit.

Organizarea bucatariei scoate la iveala laturi creative pe care nu stiai ca le ai si aduce o noua infatisare camerei, care nu numai ca este frumoasa din punct de vedere estetic, dar este si foarte utila.

Sursa: http://goo.gl/ZvMukI