In zilele toride de vara e o adevarata binecuvantare sa simti o adiere usoara de vant. Insa vantul nu este doar un bun sufleur ci si un compozitor de exceptie, daca ii dai ocazia. Construieste impreuna cu cei mici clopotei de vant si, atunci cand sufla lin, lasa-l sa iti gadile nu doar corpul ci si urechile cu muzica lui incantatoare.

Pasul 1
Vei avea nevoie de cel putin 5 chei pe care nu le mai utilizezi. Daca ai in gospodarie chei vechi cu model retro, poti sa le folosesti pe acelea deoarece vor fi mai de impact. Cauta prin gradina si o bucata de lemn subtire sau un bat mai zdravan pe care sa agati ulterior cheile. Mai adauga la lista si vopsea acrilica de mai multe culori si niste ata colorata mai grosuta.

Pasul 2
Pentru inceput stabileste ce culori vei utiliza pentru vopsirea celor 5 chei. Poti vopsi fiecare cheie intr-o culoare sau in doua culori (una pe o parte si cealata pe cea de a doua parte), poti vopsi toate cheile in aceeasi culoare sau poti face orice combinatie doresti. Aplica doua straturi de vopsea, insa lasa sa se usuce intre aplicari.

Pasul 3
Vopseste si batul pe care vei agata cheile. Vopseste-l intr-o singura culoare sau foloseste toate nuantele care se regasesc si la chei. Inainte de a aplica vopseaua, smirgheliueste bine batul pentru ca vopseaua sa aiba aderenta buna.

Pasul 4
Leaga o bucata de ata la fiecare capat al batului astfel incat sa il poti agata atunci cand vei avea gata cei mai originali clopotei de vant. Lasa ata mai lunga ca sa o poti prinde oriunde doresti si la ce inaltime consideri ca este potrivita.

Pasul 5
Masoara 5 bucati de sfoara egale. Dimensiunea atei ramane la latitudinea ta, in functie de preferintele tale vizuale. Leaga fiecare cheie cu o bucata de ata, astfel incat toate cele 5 chei sa fie la aceasi inaltime. In construirea acestor clopotei de vant este foarte important ca bucatile de metal sa fie la aceeasi inaltime, pentru ca atunci cand bate vantul vor trebui sa se atinga intre ele.

Pasul 6
Prinde cheile de batul colorat asigurandu-te ca sunt suficient de apropiate una de cealalta, ca atunci cand bate vantul sa se poata atinge.

Pasul 7
Cauta un loc in gradina sau la streasina casei in care sa atarni noul tau proiect. Acesti clopotei de vant sunt potriviti si pentru a fi facuti cadou, mai ales unei persoane care apreciaza lucrurile facute manual cu multa dragoste si atentie.