Orice casa care este finisata cu parchet emana caldura si confort. Cu toate acestea, din cand in cand, este necesara inlocuirea parchetului vechi pentru ca toata locuinta sa fie in armonie.
Cand te ai decis ca este cazul sa treci la inlocuirea parchetului vechi, va trebui sa ai in vedere urmatoarea lista cu materiale: solutie pentru indepartat bitumul, adeziv de contact pentru parchet, carpe curate, manusi de cauciuc si o mistrie.
In cazul in care parchetul tau este foarte zgariat, inainte de toate va trebui sa folosesti o masina de slefuit orbital pe intreaga suprafata. Ar fi ideal daca ai utiliza o masina de slefuit orbital care are si un sac de colectare a prafului. Impuritatile sunt principalele raspunzatoare pentru zgarierea placilor de parchet.
Cea mai frecventa problema intalnita care determina inlocuirea parchetului vechi este cea legata de slabirea placilor de parchet in timp.
Placile inlocuitoare de parchet pot fi taiate din acelasi tip de cherestea. Daca sunt slefuite cum trebuie se vor amesteca in modelul parchetului vechi.
Parchetul autentic este batut in cuie si fixat la pozitie insa metodele mai recente de montare si instalare a parchetului se bazeaza pe lipici bitum. Problema cu acest tip de montare a parchetului apare in timp, deoarece bitumul devine fragil si blocurile de parchet se desprind. De aceea, atunci cand trebuie sa faci inlocuirea parchetului vechi care a fost montat cu lipici bitum, mai intai trebuie sa indepartezi bitumul de pe podea si de pe placa pe care vrei sa o inlocuiesti. Dupa aceea, aplica adezivul de contact potrivit pe ambele suprafete si asaza placa de parchet la locul ei.