In momentul in care te hotarasti sa faci un proiect care implica sticla, automat trebuie sa te gandesti la niste tehnici de taiere a sticlei. Desi pare un procedeu complicat, in realitate este mult mai usor decat pare, daca ai la indemana ustensilele corespunzatoare si niste pasi pe care sa ii urmezi.

Pasul 1
Inainte de a te apuca de treaba, asigura-te ca ai la dispozitie toate uneltele de care ai nevoie. Asadar, bifeaza pe lista sticle de bere (sau alte recipiente din sticla), taietor de sticla, manusi groase, o oala incapatoare, smirghel cu granulatie fina si groasa.

Pasul 2
Pentru inceput indeparteaza eticheta de pe sticle. Inmoaie sticla in apa calda si cu ajutorul unui burete de sarma si a detergentului de vase, dezbraca sticla de eticheta care o acopera. Dupa aceea, usuca bine sticla.

Pasul 3
Pune pe foc o oala cu apa sa fiarba, deoarece vei avea nevoie de ea putin mai tarziu.

Pasul 4
Stabileste cat de larga doresti sa fie vaza pe care o realizezi si ajusteaza taietorul de sticla la dimensiunea corespunzatoare. Invarte sticla pe lama taietorului astfel incat sa ruleze de jur imprejurul sticlei.

tehnici de taiere a sticlei 1

Pasul 5
Dupa ce ai marcat sticla, pune-ti manusile groase si scufunda sticla in apa clocotita, pana cand nivelul apei atinge linia marcata pe sticla. Invarte sticla de cateva ori si las-o scufundata pentru cel putin 30 de secunde.

Pasul 6
Cat timp sticla sta scufundata, da drumul la apa rece sa curga in chiuveta.

Pasul 7
Scoate sticla din apa clocotita si pune-o sub firicelul de apa rece. Invarte-o astfel incat apa sa acopere zona marcata a sticlei. In acest moment sticla ar trebui sa crape din cauza diferentei de temperatura. In cazul in care sticla totusi se incapataneaza sa nu se crape, repeta pasii 5, 6 si 7 pana cand aceasta crapa pe marcajul facut.

Pasul 8
Dupa ce ai decupat sticla foloseste smirghelul pentru a finisa marginile acesteia.

Folosind aceste tehnici de taiere a sticlei poti realiza vaze frumoase pentru flori, suporturi de lumanari, chiar si pahare, insa acorda o atentie crescuta ultimului pas, intrucat este foarte important sa netezesti foarte bine marginile. Poti folosi aceste tehnici de taiere a sticlei si pentru a decupa sticle mari, cum ar fi cele de sampanie si vin.