Cartile sunt cele mai frumoase bibelouri pe care le poti expune in biblioteca ta. Indiferent daca au copertile uzate de cat de mult au stat in mainile tale sau sunt ingalbenite de trecerea timpului, stralucirea pe care o emana o intrece fara discutie pe cea a portelanului. Si pentru ca totul sa se armonizeze perfect in micul tau univers, realizeaza niste opritoare pentru carti care sa tina in frau povestile din biblioteca.

Pasul 1
Aceste opritoare pentru carti pe care ti le prezentam astazi sunt confectionate din pietricele de diferite marimi si forme. Asadar, aduna cat mai multe pietricele insa asigura-te ca ai si cateva care sunt plate pe doua dintre fete. Vei mai utiliza vopsea spray aurie sau arginitie, pistol de lipit, adeziv industrial cu putere de lipire foarte mare, cutie de carton, scobitori, pensula de vopsit veche, perie moale si o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti.

Pasul 2
Dupa ce ai adunat cate pietricele ai nevoie, fa-le o baie si freaca-le pe fiecare in parte cu o perie si sapun. Apoi, lasa-le sa se usuce pana sa mergi mai departe.

Pasul 3
Aplica vopseaua spray aurie pe fiecare pietricica in parte, asigurandu-te ca nu ai ratat nici un coltisor sau nici o margine. Dupa ce le-ai transformat in pietricele de aur, lasa-le sa se usuce conform instructiunilor de pe recipientul de vopsea.

Pasul 4
Va trebui sa gasesti trei protagoniste printre pietricele aspirante la rolul de baza care sa intruneasca urmatoarele conditii: sa fie plate in partea de jos si pe una dintre laturi. Acestea vor sta la baza celor doua opritoare pentru carti. Dupa ce le-ai identificat, lipeste-le intre ele cu pistolul de lipit. Asaza-le langa cutia de carton si continua sa construiesti la la primul dintre cele doua opritoare pentru carti. Din cand in cand, consolideaza pietricelele lipite cu adeziv industrial, deoarece doar pistolul de lipit nu va fi suficient. Nu te chinui sa iasa perfect, deoarece imperfectiunile sunt cele care vor scoate in evidenta frumusetea proiectului.

opritoare pentru carti 1opritoare pentru carti 2

Pasul 5
Cutia de carton va servi drept ghid pentru a realiza partea plata a celor doua opritoare pentru carti. Pentru a te asigura ca nu se deplaseaza, umple cutia cu carti inainte de a o folosi. Continua sa construiesti, lipind concomintent si cu pistolul de lipit si cu adezivul industrial, pana esti multumit cu ce a iesit.

Pana sa-ti dai seama, s-a si treminat treaba. Tot ce ti-a ramas de facut este sa astepti sa se usuce, dupa care sa le instalezi frumos in biblioteca si sa le lasi sa isi ia munca in serios.