Fie ca facem ceva productiv sau nu, timpul trece oricum. Cele mai frumoase momente sunte legate de trairi intense, iar locul lor este in memorie.O structurare a evenimentelor in functie de ordinea lor cronologica ne permite sa observam o anume evolutie a lucrurilor, sa ne imbunatatim felul in care traim, actionam sau sfatuim. Fie ca vrem sa ne amintim cand a fost prima zi in care ne-am decis ca viata noastra nu poate fi decat plina de sens, ori dorim sa rememoram zilele in care micutii nostri ne-au aratat ca poti fi intelept la orice varsta, o cutie de amintiri poate pastra multe dintre motivele pentru care merita sa zambim in fiecare zi, indiferent de greutati.

Pasul 1
Pentru acest proiect nu e nevoie de o pregatire speciala, dar se poate trece la treaba numai dupa ce se arunca o privire de ansamblu asupra momentelor trecute, cu sau fara ajutorul fotografiilor, pentru a putea obtine o cutie de amintiri cat mai utila. O simpla cutie de carton devine cutie de amintiri cu ajutorul unui set de carton index (poti folosi hartie de caiet, dar e preferabil un material mai solid, si bucati de carton pe care ai trasat cu rigla randuri ar fi o solutie nimerita), plus o banda adeziva decorativa (washi tape).

Pasul 2
Dupa ce ai gasit cutia potrivita, poti aranja foile de carton index inauntru, utilizand bucati mai mari de carton sau stinghii de lemn drept separatoare.

Pasul 3
De asemenea, separatoarele pot contribui decisiv la asezarea cartoanelor index pe categorii, pentru ca aceasta cutie de amintiri sa fie cat mai simplu de folosit.

Pasul 4
Ar fi bine daca ai putea sorta amintirile dupa data, asa ca n-ar strica daca ai lua niste abtibilduri cu zilele anului. Daca pare prea costisitor, poti folosi mici bucatele de hartie prinse cu o agrafa pentru a depozita cartonasele in ordine. Probabil ca cel mai eficient ar fi ca “semnele de carte” sa faca referire la lunile anului, pentru o impartire care sa nu necesite foarte multe categorii, avand in vedere ca amintirile vor fi asezate si in functie de alte criterii in afara celor cronologice.

cutie de amintiri 2

Pasul 5
O cutie de amintiri trebuie sa poarte amprenta celui care a construit-o. Aici intra isi intra in rol banda adeziva decorativa. Facand apel la imaginatie si creativitate, decoreaza cutia de amintiri astfel incat sa se potriveasca din punct de vedere vizual cu locul in care este amplasata.

Nu-ti mai ramane decat sa incepi sa inregistrezi amintirile tale in cutia care le pastreaza vii si mereu la indemana. In fiecare an vei adauga cate o fotografie sau un carton index in dreptul fiecarei zile corespondente, astfel incat vei avea o retrospectiva placuta asupra momentelor frumoase petrecute in aceeasi zi dar in ani diferiti.