Cu totii avem piese de mobilier pe care nu le mai folosim. Chiar daca ne dorim sa alegem obiecte cu termen de valabilitate cat mai mare, nimic nu este vesnic. Cauta prin pod sau prin beci un scaun vechi pe care nu il mai folosesti si urmareste mai jos cum sa il transformi intr-un suport de flori cu totul si cu totul deosebit. La final vei fi atat de multumit de ce a rezultat incat iti vei dori sa ii mai dai si altcuiva ocazia sa devina suport pentru flori.

Pasul 1
In primul rand vei avea nevoie de un scaun vechi. In plus, mai adauga la lista de materiale si solutie de curatat, carpe, smirghel de granulatie fina, vopsea spray, grund, ghiveci suspendat confectionat din fibra de cocos, chit pentru lemn, cleste si planta care va ocupa locul de seama in scaun.

Pasul 2
Indeparteaza tapiteria scaunului, cuie, arcuri, tinte si tot ce se mai gaseste astfel incat sa ramana o gaura in locul sezutului scaunului. Dupa ce ai indepartat tot ce era de indepartat, spala bine scaunul folosind o solutie de curatare si o carpa. Lasa-l sa se usuce inainte de a merge mai departe.

Pasul 3
In momentul in care vei incepe sa scoti din cuie vor ramane gaurile, pe care le poti acoperi cu chit pentru lemn. Acelasi procedeu poti sa-l folosesti si pentru eventualele crapaturi sau julituri pe care trecerea timpului e posibil sa le fi lasat asupra scaunului. Dupa ce se usuca, slefuieste scaunul si continua procesul pana cand ajunge un suport de flori.

Pasul 4
Aplica un strat de grund pe toata suprafata lemnoasa si lasa-l sa se usuce. Dupa ce poti sa pui mana pe el fara sa te lipesti, te poti apuca de vopsirea propriu zisa a scaunului. Aplica cate straturi doresti pana cand ajungi la nuanta pe care o vrei insa lasa sa se usuce intre aplicari.

Pasul 5
Asaza ghiveciul din fibra de cocos in centrul scaunului. Foloseste-te de lantul atasat ghiveciului pentru a-l fixa de scaun. Scurteaza lantul la lungimea potrivita prin simpla eliberare a zalelor cu ajutorul unui cleste.

Pasul 6
Planteaza floarea care vrei sa isi stabileasca resedinta in noul suport de flori, realizat dintr-un scaun vechi si asaz-o undeva unde sa se bucure de toate privirile celor care iti trec pragul casei. Nu uita sa o uzi si sa ii oferi multa lumina!

suport pentru flori