Iata o idee care va sta mereu in picioare: o masa de piatra este solida ca un argument de neclintit. Ne-am gandit ca uneori nu e suficient sa ai patru picioare ca sa iesi in evidenta intr-un mod placut. Asa am ajuns la concluzia ca o masa de piatra ar fi un lucru pe care ai dori sa-l construiesti.

Pasul 1
Vei avea nevoie de o masa simpla rotunda, adeziv flexibil pentru gresie, doua placi mari de gresie mata pentru exterior de 34×34, 6 pachete de placute mici de gresie mata pentru exterior de 5×5, vopsea spray, chit, ciocan. Gresia pe care o alegi este indicat sa fie in culori cat mai naturale, care sa imite elemente terestre.

Pasul 2
Alege o vopsea spray de culoare inchisa (maro, negru) deoarce masa pe care vrei sa o realizezi se incadreaza mai bine in mediul exterior si vor fi mai de efect culorile naturale. Aplica vopsea spray pe toata suprafata mesei, inclusiv pe picioare.

Pasul 3
Dupa ce s-a uscat, te poti apuca de proiectul pe care il ai in curs. Pune adezivul flexibil pentru gresie pe partea de sus a mesei, conform instructiunilor de folosire de pe ambalaj.

Pasul 4
Asaza circular bucatile mici de gresie, incepand de la margine si mergi spre interior. Ar trebui sa iti iasa in jur de 4 randuri. Nu acoperi toata suprafata cu placile mici de gresie, deoarece in centru vei aseza altfel de placi.

Pasul 5
Sparge cele doua placi mari de gresie cu ajutorul unui ciocan pentru a realiza forme nedefinite si de marimi diferite de gresie.

Pasul 6
Plaseaza bucatile mai mari in portiunea din centru pe care ai lasat-o libera. Nu te chinui sa le aranjezi intr-un anumit fel, tot farmecul este sa stea “haotic”. Va iesi un contrast interesant intre placutele mici de gresie aranjate cuminti in randuri simetrice si bucatile mai mari si de forme abstracte, pozitionate la intamplare.

Pasul 7
Dupa ce ai treminat de aranjat placile, nu mai ai nimic de facut in afara de a aplica chitul pe sectiuni mici. Cand ai ajuns la acest pas poti sa te consideri un mester de toata isprava, masa de piatra va fi un exemplu de sine statator.

Pasul 8
Cu ajutorul unui burete ud, sterge chitul de pe gresie, sectiune cu sectiune. Chitul trebuie sa fie prezent numai intre bucatile de gresie, nu si pe suprafata acestora.

Pasul 9
Lasa chitul sa se usuce timp de cateva zile. La final aplica un lac protector si masa de piatra este gata!