Ce au in comun niste magneti de frigider si un suport de flori?  Ei bine, la baza constructiei lor stau carlige de rufe si nimeni nu poate spune ca nu au format o structura rezistenta.

Suport de flori

suport de flori din carlige de rufe

Pasul 1
Niciodata nu stii cand ai suficiente carlige de rufe in casa, asa ca tot timpul mai cumperi cate un set si te trezesti ca nu mai ai pe unde sa le pui. Iti sugeram sa le dai o alta utilizare, cum ar fi construirea unui suport pentru flori. Tot ce iti trebuie este o conserva de ton, pate, porumb sau orice altceva, carlige de lemn, hartie colorata si o floare ornamentala. In cazul in care doresti sa construiesti un suport pentru lumanari, inlocuieste floarea cu o lumanare.

Pasul 2
Taie bine capacul de la conserva si spal-o cu detergent astfel incat sa nu se mai  simta miros de mancare. Daca are eticheta, ar fi bine sa o indepartezi si pe aceasta.

Pasul 3
Prinde carligele pe margine de jur imprejurul conservei.

Pasul 4
Pune floarea in interirul conservei si din hartie colorata poti decupa diverse forme pe care sa le prinzi printre carlige. Daca optezi pentru suportul de lumanare, iti recomandam sa nu prinzi materiale inflamabile printre carlige, pentru a evita accidentele.

Magneti de frigider

Magneti de frigider din carlige de rufe

Pasul 1
Magnetii de frigider realizati din carlige de rufe nu numai ca sunt foarte atractivi dar sunt si foarte utili. Ii poti folosi pentru a expune diverse mesaje pentru cei dragi sau pur si simplu ca sa iti amintesti de lucrurile importante. Vei avea nevoie de un set de carlige de lemn, cutter, un adeziv bun, magneti si washi tape. Washi tape este o banda adeziva colorata sau cu diverse modele cu ajutorul careia poti realiza o multime de proiecte, intrucat adera la sticla, metal, ceraminca, lemn etc.

Pasul 2
Lipeste banda Washi pe carligul de rufe dupa care taie cu cutter-ul ce depaseste carligul. Este suficient sa imbraci o singura fata a carligului, intrucat cealalta nu va fi oricum vizibila.

Pasul 3
Lipeste cu adeziv magnetul pe partea cealalta a carligului si asteapta cateva ore sa se usuce complet.

Pasul 4
Dupa ce s-au uscat ii poti prinde pe frigider sau pe orice alta suprafata metalica. Ii poti folosi pentru a prinde poze sau bilete care sa-ti aminteasca ce ai de facut.