A fost o data ca niciodata, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti. Fiecare zi are povestea ei. Spre deosebire de povestile care te incantau atunci cand erai copil, unde toata actiunea era dirijata de scriitor, acum tu esti cel care scrie scenariul si care decide daca la finalul zilei va avea un sfarsit fericit sau nu. Si cum in orice poveste, pe langa personaje esential este si decorul, te invitam sa iti creezi o lume magica in propria ta casa prin simpla realizare a unor candelabre facute manual.

Pasul 1
Candelabrul de astazi este inspirat din minunata poveste “Alice in tara minunilor” asa ca piesele de rezistenta vor fi un ceainic si un set de cescute frumos colorate. Dar, inainte de toate vei avea nevoie de un candelabru simplu. Daca nu gasesti unul pe la vreo matusa sau bunica, atunci te sfatuim sa dai o raita pe la targurile de vechituri. Vei fi surprins ce obiecte frumoase poti gasi si la preturi rezonabile.

Pasul 2
Daca esti un novice in electricitate, roaga pe cineva care se pricepe sa taie firele electrice din candelabru pentru a-l putea dezasambla.

candelabre facute manual 2

Pasul 3
In momentul in care te hotarasti sa realizezi candelabre facute manual, este esential sa lasi un pic din personalitatea ta in ele. Asadar, la acest pas te vei apuca de vopsit. Pentru ca vorbim de o lume a povestilor, foloseste culori cat mai variate si creeaza modele vesele. Vei vopsi atat candelabrul cat si ceainicul si cescutele, de aceea e bine sa optezi pentru unele albe, simple pe care sa le aranjezi asa cum doresti, de la floricele, buline pana la dungi sau figuri geometrice. Ai grija ca nuantele pe care le utilizezi la bratele candelabrului sa se regaseasca si la cescute, pentru a crea ideea de unitate.

Pasul 4
Dupa ce s-au uscat toate obiectele vopsite, va trebui sa gauresti cescutele si farfurioarele lor pentru a le atasa candelabrului. Vei face acest lucru cu ajutorul bormasinii, dar daca e prima oara cand incerci, ai grija sa nu le spargi. Manuieste bormasina foarte incet si utilizeaza echipament de protectie: ochelari si masca pentru a nu inhala tot praful.

Pasul 5
Farfurioarele sunt mult mai dificil de gaurit, deoarece sunt mai subtiri si este posibil sa se sparga. In cazul in care nu reusesti, poti incerca sa gasesti un inlocuitor. Spre exemplu, deseneaza cate cercuri ai nevoie pe un panou de pluta dupa care decupeaza-le. Creeaza o gaura in mijlocul fiecarui cerc astfel incat bratul candelabrului sa intre prin ea. La final, vopseste-le in culorile in care ai pictat cescutele (fiind la inaltime nici nu se va observa diferenta).

Pasul 6
Foloseste un adeziv puternic pentru a lipi cescutele de farfurioare si apoi de candelabru. Fiecare brat al candelabrului trebuie sa aiba atasat la capat o cescuta pe care o fixezi bine cu lipici.

Pasul 7
Dupa ce ai fixat toate cescutele, nu ti-a mai ramas decat sa atasezi si ceainicul. De obicei candelabrele au o bila mare in partea de jos. Daca se poate detasa, scoate-o si fixeaza ceainicul in locul ei, dar asigura-te mai intai ca diametrul lui se potriveste pe diametrul bilei. Daca nu se poate detasa, indeas-o inauntrul ceainicului.

Exista o gramada de idei pentru a realiza candelabre facute manual, nu ai nevoie decat de un strop de inspiratie si ceva timp liber. Acesta se potriveste perfect in camera fetitei tale, care este la varsta in care orice este posibil, chiar si sa servesti ceaiul pe tavan. Incurajeaza-i imaginatia si tu pastreaza-ti spiritul tanar. Il poti agata si in gardina, daca ai un colt ludic. Va fi atractia petrecerilor in aer liber.

candelabre facute manual 1