Cand iarna isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult, inevitabil ne tasneste in minte o intrebare: cate zile mai sunt pana la Craciun? Frigul si zapada sunt mai usor tolerate atunci cand stii ca la sfarsitul lunii exista un motiv de sarbatoare si toata familia se strange la un loc. Pentru a contoriza cat mai bine zilele ramase pana la Craciun, iti propunem sa realizezi un platou decorativ, care pe langa faptul ca are un aspect festiv, te va ajuta sa constientizezi ca nu mai e mult si te poti relaxa alaturi de cei dragi.

Pasul 1
Pentru a crea acest platou decorativ vei folosi o farfurie sau un platou care sa corespunda gusturilor tale, vopsea cu efect de tabla de scris, banda adeziva folosita in pictura, bormasina, panglica, sarma de florarie, creta lichida, creta clasica si un suport pentru platou.

Pasul 2
Lipeste marginile platoului sau ale farfuriei cu banda adeziva folosita in pictura. Acest procedeu va impiedica vopseaua cu efect de tabla de scris sa ajunga si in locurile pe care doresti sa le pastrezi intacte. Va trebui sa tai banda adeziva pentru a-i curba marginile astfel incat sa ii poti da o forma ciclica, deci este posibil sa dureze un pic mai mult decat ti-ai fi dorit. Dar nu-ti face probleme, cu siguranta pana la Craciun vei termina.

platou decorativ 1

Pasul 3
Aplica vopseaua cu efect de tabla de scris pe toata suprafata care nu este acoperita de banda adeziva. Fa acest lucru intr-o zona cu ventilatie puternica, pentru a preintampina accidente nedorite.

Pasul 4
Dupa ce s-a uscat vopseaua pe care ai aplicat-o pe noul tau platou decorativ, indeparteaza banda adeziva.

Pasul 5
Cu ajutorul bormasinii, da o gaura in partea de sus a platoului. Ai grija ca farfuria sa nu se sparga in timpul acestui proces, asa ca foloseste bormasina cu prudenta.

Pasul 6
Realizeaza o fundita din panglica pe care ai ales-o pentru acest platou decorativ, pe care o vei prinde cu ajutorul sarmei de florarie. Leaga fundita cu sarma dupa care trece-o prin gaura realizata mai devreme. Lipeste-o pe spatele platoului cu banda adeziva. Nu va arata foarte estetic, insa fiind in spate nu se va observa.

Pasul 7
Ia marker-ul cu creta lichida si scrie caligrafic pe platou “zile pana la Craciun”. Cu creta normala vei putea actualiza in fiecare zi, cate zile mai sunt pana la Craciun.

Asaza platoul in suport si lasa-l la vedere. Acest platou decorativ poarta numele de calendar de advent si poate fi folosit si cu alte ocazii, ori de cate ori astepti cu nerabdare un eveniment special.