Orice om stie ca nici un inceput nu este usor. Intalnesti fel de fel de obstacole care te incetinesc, mai ales daca nu ai la indemana o solutie usor de pus in practica. Pentru ca ne plac lucrurile facute cu cap si pentru ca incurajam initiativa de a realiza obiecte unicat, iti punem la dispozitie niste sfaturi de bricolaj pentru incepatori. Chiar daca tu ai trecut deja de acest nivel, cu siguranta ai vreun coleg, prieten sau o cunostinta care cocheteaza cu acest domeniu, dar care considera ca este foarte dificil sa faci bricolaj pentru incepatori.

Iata cateva intrebari care apar frecvent in mintea celor care abia se apuca de proiecte diy:

Cum pot preveni lemnul sa nu se divizeze atunci cand bat cuie cu ciocanul?
Stramosii nostri dulgheri aveau un truc pe care il puneau in practica ori de cate ori trebuiau sa bata cuie in lemn si nu voiau sa se trezeasca cu zeci de aschii pe langa. Iniante de a bate efectiv cuiul, trece capul acestuia in unghi drept pe directia lemnului.

bricolaj pentru incepatori 1

Cum pot evita aschiile de pe suprafata inferioara a lemnului atunci cand dau gauri cu bormasina?
Asaza un placaj de lemn pe partea inferioara a lemnului si prinde-o cu cleme. In momentul in care vei porni bormasina, nu vor mai aparea aschii in partea de jos.

bricolaj pentru incepatori 2

Cum pot pastra pensulele in stare buna mai multa vreme dupa ce le-am utilizat?
Pentru a nu strica perii pensulelor, acestea trebuie sa stea suspendate si astfel sa nu se atinga de nimic. Foloseste un umeras de haine pentru a agata pensulele, dar mai intai de toate curata-le bine de vopsea. In cazul in care mai raman urme de vopsea, aceasta se va intari pe firele de par si nu vei mai putea utiliza pensula.

bricolaj pentru incepatori 3

Cum se foloseste un prelungitor pe tambur?
Daca iti conectezi ustensilele electrice la un prelungitor pe tambur, obligatoriu trebuie sa desfasori tot cablul, chiar daca nu ai nevoie de toata lungimea sa. Prelungitorul pe tambur se poate supraincalzi daca este infasurat, iar probabilitatea aparitiei unui incediu este mult mai ridicata.

bricolaj pentru incepatori 4

Cum pot schimba un robinet de chiuveta fara sa il zgarii?
Majoritatea incepatorilor se tem sa nu strice mai mult decat pot ajuta. Daca iti este teama ca vei deteriora robinetul din cauza clestelui pe care il folosesti, poti aplica presiunea de care ai nevoie folosind doua bucati de lemn pe care le-ai prins intre ele cu suruburi. Astfel vei putea prinde cat de strans vrei robinetul, fara sa te ingrijorezi ca exista riscul sa il strici.

bricolaj pentru incepatori 5

Cum pot verifica daca doua obiecte sunt la acelasi nivel daca exista o distanta mare intre ele sau daca unul dintre ele se afla dupa colt?
Foloseste un furtun de gradina. Daca apa se afla la 10 cm de capat in ambele parti inseamna ca cele doua obiecte pe care le-ai asezat sunt la acelasi nivel.

bricolaj pentru incepatori 6

Cum pot inlatura murdaria de pe maini?
Cand te apuci de bricolaj, trebuie sa stii de la bun inceput ca e o treaba murdara. Adica, praf, grasime, uleiuri, toate se vor lipi de tine si uneori iti va fi greu sa scapi de ele. In astfel de momente, spala-te pe maini cu zat de cafea si vei scapa de orice problema. Pe langa efectul energizat, bine cunoscut deja de aproape toata lumea, cafeaua are si un efect absorbant si abraziv numai bun pentru combaterea murdariei.

bricolaj pentru incepatori 7

Va invitam sa puneti in practica sfaturile de bricolaj pentru incepatori,  sunt binevenite si celor care stiu mersul treburilor prin gospodarie.

Sursa: http://goo.gl/3xwYQJ