Reteta de biscuiti pentru pahare este una foarte simpla si usor de pregatit. Nu trebuie sa fii o gospodina desavarsita insa este necesar sa dispui de ceva imaginatie din dotare. Timpul de prepare nu ar trebui sa depaseasca o ora, in functie de indemanarea fiecaruia. Ca sa nu mai lungim vorba, iata care sunt ingredientele pe care le vei folosi: 64 de litere de Scarbble, o placa subtire de pluta, un cutter, lipici puternic, pistol de lipit.

Sa ne apucam de treaba!

Pasul 1
Aranjeaza literele astfel incat sa formezi 4 cuvinte a cate 4 litere fiecare. Acesti biscuiti pentru pahare vor necesita 16 litere fiecare, asadar straduieste-te sa gasesti cuvinte care sa fie pe placul tau. In cazul in care esti in pana de inspiratie iti oferim noi cateva sugestii. Poti folosi cuvinte in limba romana, cum ar fi MAMA, TATA, BERE, CASA, MARE, CEAI sau in engleza, ca tot este limba de circulatie internationala, LOVE, BEER, HOPE, WINE, COLA. Mai ai si o a treia optiune, si anume sa suni un prieten pe care sa-l inviti la un joc de scrabble mai special, pentru a-ti furniza si el niste idei.

Pasul 2
Odata ce ai sortat literele de Scrabble si le-ai unit in cuvinte, poti trece mai departe. Lipeste literele intre ele, folosind un strat subtire de lipici si lasa-le sa se usuce. Pentru a pregati acesti biscuiti pentru pahare conform retetei originale, va trebui sa lipesti patru randuri de litere a cate 4 litere fiecare. Daca literele de la Scrabble sunt de dimensiuni mai mici, foloseste mai multe, insa tine cont de faptul ca toate laturile trebuie sa fie egale, asadar cate linii ai, tot atatea coloane trebuie sa se regaseasca.

Pasul 3
Asaza patratul din litere deasupra placii de pluta si taie cu un cutter de jur imprejurul lui. Lipeste pluta de literele de Scrabble cu ajutorul pistolului de lipit. Nu iti doresti biscuiti de pahare lipiciosi asa ca lasa-l in jur de o ora sa se odihneasca, timp in care se usuca bine lipiciul.

Pasul 4
Dupa ce s-au uscat, presara un strat subtire de lac protector, pentru a proteja lemnul de umezeala si lasa-l la uscat o zi intreaga. Acesti biscuiti pentru pahare se pot servi alaturi de bere, vin, sucuri acidulate sau neacidulate, pe scurt cu orice bautura calda sau rece pe care iti face placere sa o bei.  De asemenea, reprezinta o idee buna de cadou, daca doresti sa ii oferi cuiva. Cu siguranta sunt originali si cel care ii va primi se va bucura ca te-ai gandit la el si ti-ai dat tot interesul sa-l surprinzi.