Daca ai o micuta balerina in casa, atunci avem surpriza perefcta pentru ea: o bara pentru balet pe care sa i-o montezi chiar in camera ei. Astfel, ori de cate ori va dori sa exerseze pentru lectia de balet, va fi suficient sa se ridice din pat, sa isi puna costumul si sa execute pasii. O bara pentru balet in camera micutei este modul tau de a-i spune: am incredere in tine, stiu ca te descurci minunat si indiferent ce te hotarasti sa faci in viata sunt aici ca sa te sustin.

Pasul 1
Pentru a realiza acest proiect, vei avea nevoie de o bara rotunda din lemn, fierastrau (in cazul in care bara de lemn este prea lunga si doresti sa o scurtezi), smirghel, vopsea si elemente de prindere pentru balustrada.

bara pentru balet 1

Pasul 2
Mai intai de toate reorganizeaza putin camera fetitei. Va trebui sa creezi un spatiu in care sa montezi bara pentru balet, asa ca e posibil sa trebuiasca sa muti din mobila astfel incat sa obtii un perete gol.

Pasul 3
In spatiul de lucru pe care l-ai destinat acestui proiect, apuca-te de finisat bara rotunda de lemn. In cazul in care este prea lunga si nu ai solicitat la magazin sa ti-o scurteze, va trebui sa faci tu acest lucru. Masoara spatiul pe care il ai liber in camera fetitei si taie cu un fierastrau bara de lemn la dimensiunea dorita.

Pasul 4
Este foarte important ca bara sa fie perfect neteda, asa ca da cu smirghelul pe toata suprafata ei, ca sa te asiguri ca nu exista nici o aschie care ar putea sa ii stea in drum micutei balerine.

Pasul 5
Poti lasa bara de lemn in culoare naturala sau ii poti aplica un strat de vopsea in nuanta preferata a fetitei. Las-o sa se usuce, in cazul in care te hotarasti sa o vopsesti, pana sa treci mai departe.

bara pentru balet 2

Pasul 6
Realizeaza niste gauri orientative, in fiecare capat al barii, pentru a monta mai usor elementele de prindere in perete. Apoi, insurubeaza elementele in fiecare capat al barii.

Pasul 7
Stabileste inaltimea la care vrei sa montezi bara pentru balet, astfel incat sa ii fie usor accesibila fetitei cand vrea sa repete. Fixeaz-o in perete, avand grija sa fie la aceeasi inaltime la ambele capete.

Pasul 8
La final accesorizeaza bara pentru balet dupa bunul gust, insa ai grija ca elementele decorative sa nu o incurce la exersat. Eventual, ii poti pune in spate o oglinda mare in care sa se vada cand repeta si astfel sa isi poata urmari progresele in timp real.

sursa: http://goo.gl/h1V1Wt