Nimic nu este mai racoritor vara decat o balaceala zdravana cu apa. Fie ca te joci cu baloane cu apa sau cu balaone de sapun, zilele toride devin mai usor de suportat iar distractia este garantata, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Pasul 1
Pentru a face baloane de sapun gigant, care sa ii duca pe cei mici pe culmile entuziasmului, vei avea nevoie doar de o piscina pentru copii din plastic, un cerc de hula hoop si solutie de facut baloane de sapun. Daca nu ai o pisicina pentru copii, nu trebuie sa faci o investitie in plus pentru a o achizitiona. Cauta prin casa un lighean mai mare in care sa incapa cel mic in picioare si sa fie cu cel putin cativa centimetri mai larg decat diametrul cercului de hula hoop. Solutia pentru baloane implica la randul ei cateva ingrediente, putine la numar: apa si sapun lichid. Urmareste pasii de mai jos pentru a invata cum se prepara solutia de facut baloane de sapun iar apoi inivita-i pe cei mici la joaca.

Pasul 2
Mai intai pregateste solutia pentru baloane. Asaza pisicina pentru copii in locul in care vrei ca cei mici sa se balaceasca in voie. Apoi umple o sticla de 5 litri cu apa si vars-o in piscina. Adauga 2500 de mililitri de sapun lichid, insa ai grija sa nu fie un sapun lichid antibacterian. Cantitatea de sapun trebuie sa fie jumatate din catitatea de apa, asa ca alege cel mai ieftin sapun pe care il gasesti, intrucat sunt necesari cinci litri de apa pentru a realiza baloane de sapun uriase.

Pasul 3
Pentru a obtine baloane cat mai rezistente, amesteca bine solutia si las-o peste noapte, fara a o mai deranja. Incearca sa faci cat mai putina spuma. Cu cat este mai multa spuma cu atat iti va fi mai greu sa realizezi baloane. Din motive personale, cele doua nu se inteleg de nici o culoare, asa ca abia dupa ce s-au plictisit cei mici de facut baloane se pot balaci in voie cu spuma.

Pasul 4
Si acum joaca poate incepe. Sunt necesare cel putin trei persoane care sa participe la activitatea din gradina. Unul dintre copii trebuie sa stea in picioare in pisicina sau in lighean iar alti doi copii (sau parinti, vecini, prieteni, important este sa fie bipezi) vor trece cercul de hula hoop pana se inmoaie bine in solutie iar apoi il vor ridica deasupra copilului. Astfel cel mic va fi inconjurat de jur imprejur de un balon urias de sapun.

Sursa: http://goo.gl/l1QQyA