Respectul, prietenia, increderea sunt cele mai frumoase manifestari ale iubirii pe care o simti pentru cei aproape de sufletul tau. Orice cadou paleste in fata unor astfel de dovezi de iubire, insa nu strica sa-ti surprinzi persoanele dragi cu cate o mica atentie, chiar si daca ocazia este creata special pentru a le reaminti prin gestul tau cat de important este locul pe care il ocupa in viata ta. De aceea, astazi iti aratam cum sa realizezi aranjamente florale care sa ii dea pe spate pana si pe cei mai pretentiosi.

Pasul 1
Pentru a realiza astfel de aranjamente florale, vei avea nevoie de o paleta din lemn pentru pictura, panglica, un cutter, o foarfeca, pensule, crengute uscate de copac sau matisori de salcie, florile tale preferate si niste banda adeziva.

aranjamente florale

Pasul 2
Strange crengutele sau matisorii intr-un buchet suficient de gros cat sa treaca prin gaura de la paleta de lemn pentru pictura, dar sa mai ramana putin spatiu, cat sa introduci si florile. Leaga crengutele cu banda adeziva cat de strans poti.

aranjamente florale 3

Pasul 3
Pe partea din interior, imediat langa orificiul prin care ai introdus crengutele, strecoara niste pensule de pictura perpendicular pe crengute si paralel cu paleta. Pensulele se vor asigura ca matisorii de salcie sau crengutele nu vor aluneca prin orificiu si vor ramane la pozitia stabilita de tine.

Pasul 4
Introdu prin acelasi orificiu si florile tale preferate. Cand vorbim de aranjamente florale, creativitatea este la ea acasa, asa ca introdu florile la lungimi diferite astfel incat sa arate cat mai spectaculos. Taie coditele florilor cu foarfeca sau cutter-ul pentru a se incadra cat mai bine in buchet. De asemenea, pentru aceasta operatiune, poti sa folosesti un cutit cu lama ascutita bine, pentru a sectiona din prima si pentru a evita subrezirea tulpinii.

aranjamente florale 2

Pasul 5
Infasoara toate coditele intr-o panglica colorata pentru a adauga un plus de culoare intregului buchet si apoi poti trece la decorarea paletei de lemn. Realizeaza niste pete de culoare in nuantele florilor pe care le-ai folosit, cu ajutorul acuarelelor pe care le ai la dispozitie. La final, lipeste cu un adeziv puternic pensulele ramase pe paleta si cu asta ai terminat.

Astfel de aranjamente florale se pot realiza si cu flori artificiale, daca doresti sa obtii o frumoasa decoratiune de primavara pentru camera ta. Inlocuieste florile naturale cu niste lalele de lemn si gaseste-i un loc in casa, in care sa poata fi admirata de toata lumea.