Vara este pe sfarsite si un nou anotimp se pregateste sa se instaleze. Chiar daca te bucuri ca nu mai trebuie sa infrunti zile toride, apare un alt inconvenient si anume ploile specifice toamnei. Daca pana acum iti era aproape imposibil sa te bucuri de parc din cauza caldurii, acum va trebui sa gasesti o solutie pentru iarba si pamantul care se vor umezi. Insa pentru aceasta problema avem o rezolvare la indemana oricui: o patura impermeabila pe care sa o asezi pe iarba si sa te relaxezi in voie cu cei dragi.

Pasul 1
Patura impermeabila se realizeaza foarte usor si este foarte practica. O poti lua atat la munte, daca te hotarasti sa faci o drumetie, in parc cand vrei sa iesi la picnic, cat si la mare, daca doresti sa o asezi pe nisip atunci cand faci plaja. Alege o paturica placuta la atingere si pe care te simti comfortabil, o chinga textila si rezistenta din bumbac  si o bucata de material impermeabil un pic mai mare decat dimensiunile paturii. Vei mai folosi o masina de cusut si un cleste de croitori pentru pus capse, dar si consumabilele aferente.

patura impermeabila pentru picnic

Pasul 2
Masoara paturica dupa care taie materialul impermeabil, adaugand la dimenisunile notate 2 cm in plus pentru toate laturile, pe care ii vei folosi pentru tiv. Impatureste marginile materialului sub 2 cm si pune chinga de rezistenta din bumbac pe deasupra. Chinga trebuie sa aiba in jur de 5 cm latime pentru a prinde bine materilul impermeabil.

Pasul 3
Dupa aceea, coase-le impreuna la masina de cusut pe tot perimetrul paturicii.

Pasul 4
Dupa ce ai pregatit partea impermeabila, tot ce ti-a ramas de facut este sa montezi capsele in ambele parti. Foloseste un cleste de coitorie care are si functia de a monta capse sau un kit special destinat acestui procedeu. Pune cate o capsa in centrul fiecarui colt al materialului impermeabil, pe chinga de rezistenta fixata anterior. Dupa aceea, fixeaza cate o capsa la intervale de aproximativ 20 de cm pe tot perimetrul materialului impermeabil.

Pasul 5
Celelalte jumatati ale capselor vor trebui fixate direct pe patura, asa ca marcheaza orientativ locul in care ar trebui sa le montezi, folosindu-te ca ghid de jumatatile montate anterior pe materialul impermeabil. Apoi, foloseste din nou clestele de croitorie pentru a le fixa.

Pasul 6
Patura impermeabila poate fi spalata cu usurinta deoarece partea impermeabila se poate detasa si astfel poti baga la masina numai patura. De asemenea, o poti folosi si in interior pentru a te inveli in noptile racoroase, dupa ce ii detasezi partea impermeabila.