Amenajarea unei bai mici poate fi o adevarata provocare. Numarul destul de variat de obiecte indispensabile care trebuie sa se regaseasca intr-o baie e musai sa isi gaseasca fiecare un loc bine stabilit, astfel incat sa poata fi folosit la nevoie. De aceea, amenajarea unei bai mici este un adevarat test de creativitate, in care orice spatiu poate fi utilizat si trebuie exploatat la maximum.

amenajarea unei bai mici

In astfel de situatii peretii sunt cei mai buni prieteni ai tai. Sunt patru si pot fi utilizati pentru o varietate impresionanta de soluţii de organizare. Spre exemplu, pot fi un ideal spatiu de depozitare pentru mai multe role de hartie igienica. Una nu este niciodata de ajuns. Nu ai vrea sa fii tu cel care constata ca s-a terminat sulul de hartie igienica tocmai cand aveai mai multe treburi de rezolvat in acea zona. Cauta prin casa 4-5 cuie lungi pe care le vei bate in perete, la o inaltime la care poti ajunge cu usurinta de la nivelul tronului. Nu trebuie sa intre decat putin in perete, deoarece rolul lor este de a sustine hartia. Apoi, ia tot atatea suluri de hartie cate cuie ai si asaza-le suspendate. Nici estetic nu arata rau, asa ca nu iti face probleme din acest punct de vedere.

amenajarea unei bai mici 1

Amenajarea unei bai mici trebuie sa includa un spatiu in care sa poti aseza toate obiectele mici care de obicei se inghesuie pe tejgheaua de deasupra chiuvetei: de la pensulele de machiat la periuta si pasta de dinti si pana la aparatul de ras. Asadar, tot peretele sare in ajutor, dar de data aceasta impreuna cu prietenul lui, paletul de lemn. Dezmembreaza un palet si ia numai partea din fata, peste care vei aplica fie un strat de vopsea, fie un lac de finisaj pentru lemn.Cauta prin camara cateva borcane cu aspect vintage si tot atatea coliere metalice pentru furtun. Ataseaza borcanele de paletul de lemn cu ajutorul colierelor, dupa care umple-le cu toate obiectele mici pe care le gasesti prin baie.

amenajarea unei bai mici 2

Daca baia ta este prea mica pentru a amplasa un dulap cu sertare atunci utilizeaza numai setarele. In cazul in care nu vrei sa dezasamblezi un dulap functional caruia poti sa ii gasesti un loc in alta parte, atunci achizitioneaza niste ladite de lemn de dimensiuni mici. Aplica un strat de vopsea peste ele, intr-o nuanta care sa complimenteze baia, dupa care atarna-le pe perete, in locuri usor accesibile. Astfel de rafturi improvizate sunt ideale pentru a depozita produsele de baie (sapun, sampon, gel de dus), prosoapele sau chiar hartia igienica.

Amenajarea unei bai mici nu trebuie sa te inspaimante. Cu ideile potrivite poate arata mai bine decat o baie mare.