Cine pleaca la plimbare pierde-un loc de relaxare. De aceea e bine sa fii un om asezat la casa ta. Daca simti ca inca nu ti-ai gasit locul, construieste un scaun de gradina si mai gandeste-te o data.

Lada de plastic, un material la indemana

Pasul 1
Cand pur si simplu vrei sa te relaxezi citind o carte buna la umbra unui copac, nu ai nevoie decat de un scaun de gradina confortabil. Si nici nu trebuie sa faci o investitie in plus, pentru ca vei avea nevoie doar de o lada de plastic pentru fructe, fierastrau, surubelnita, smirghel, suruburi, saibe si doua perne moi.

Pasul 2
Indeparteaza toate urmele de praf si invita la plimbare micile miriapode care poate stau ascunse printre spitele de plastic. Spala bine lada de fructe cu apa si detergent de vase dupa care las-o sa se usuce cu fata in jos, la soare.

Pasul 3
Dupa ce lada este curata, te poti apuca de transformare. Va trebui sa tai una din laturile lazii cu ajutorul unui fierastrau. Vei avea nevoie de un ajutor de nadejde care sa tina lada in timp ce tu ii indepartezi partea din fata.

Pasul 4
Niveleaza marginile cu smirghelul pentru a preveni eventuale accidentari nedorite. Dupa ce ai terminat, sterge lada de praf cu o carpa uscata.

Pasul 5
Daca ai in curte un umbrar cu podea de lemn, poti sa fixezi scaunul de o scandura de lemn. Iti vor trebui patru suruburi si saibe pe care sa le infiletezi cu ajutorul unei surubelnite in scandura de lemn.

Pasul 6
Tot ce ti-a mai ramas de facut este sa asezi in noul tau scaun de gradina doua perne frumos colorate si confortabile, astfel incat sa te relaxezi la umbra in zilele toride de vara.

Scaun de gradina din cauciuc

scaun de gradina

Pasul 1
Daca nu esti amator de fructe pe care sa le cumperi angro in lazi de plastic, avem o alta idee de scaun de gradina pentru tine. Pentru asta vei avea nevoie de un cauciuc vechi de masina, un panou de lemn, un fierastrau, vopsea acrilica, manusi albe, smirghel, perie, creion, ruleta si o franghie.

Pasul 2
Masoara diametrul cauciucului de masina si deseneaza cercul pe un panou de lemn. Foloseste o franghie pe care sa o utilizezi pe post de compas, pentru a desena corect cercul.

scaun din anvelope

Pasul 3
Dupa ce ai desenat cercul pe panoul de lemn, decupeaza-l cu fierastraul. Indeparteaza bavurile, netezind cu smirghelul marginile.

Pasul 4
Vopseste cercul de lemn cu vopsea acrilica pe ambele parti, in ce culoare se potriveste mai bine imaginii de ansamblu a gradinii tale. Dupa ce se usuca va fi asezat pe post de capac in partea de jos a anvelopei.

Pasul 5
Aplica un strat de grund pe anvelopa pentru a preveni deteriorarile in timp si pentru a sigila bine suprafata. Lasa sa se usuce dupa care aplica un strat de vopsea, orice culoare doresti. Dupa ce s-a uscat, pune o perna moale peste placajul de lemn si te poti relaza la umbra unui copac.