Casa reprezinta zona de siguranta si de confort pentru majoritatea persoanelor, de aceea este esential ca ea sa fie amenajata dupa sufletul celui care locuieste in ea, de la tavan si pana la podea. Fiecare element este important pentru senzatia de ansamblu pe care o resimte proprietarul. In ziua de azi, parchetul este una dintre cele mai des intalnite metode de finisare a incaperilor. Pe langa aspectul placut pe care il are camera, este mai ieftin decat alte optiuni si este foarte usor de intretinut. Cu toate acestea, pentru ca incaperea sa arate asa cum ti-ai dorit si sa te incadrezi si in buget, trebuie sa tii cont de cateva aspecte in alegerea parchetului.

Exista mai multe nuante de parchet, ceea ce vine in avanatjul tau, deoarece il poti asorta cu celelalte elemente decorative din camera. Parchetul in tonuri mai inchise adauga o nota de eleganta camerei, in schimb cele deschise la culoare reflecta lumina si creeaza senzatia de spatiu. Contrastul poate fi realizat prin alegerea unor nuante opuse pentru pereti si mobila.

Pe langa cromatica, in alegerea parchetului, trebuie sa tii cont si de textura acestuia. Pentru camerele in care exista trafic mai intens, cum ar fi holul de acces in casa, dormitorul sau bucataria, opteaza pentru un parchet cu o grosime cat mai mare. Cel de grosime mica este recomandat pentru zonele cu trafic mai scazut. Alegerea parchetului in mod corect ii asigura o durata mai mare de viata.

Un alt factor important in alegerea parchetului este pretul. Chiar daca poate iti face cu ochiul un alt model de parchet, esti conditionat de bugetul pe care il ai disponibil, asa ca trebuie sa te repozitionezi. Din fericire, exista o larga varietate de modele de calitate din care poti alege un parchet la preturi rezonabile. Daca ai un buget foarte mic la dispozitie, ia in considerare achizitonarea mai multor modele in cantitati mici, dar care se afla la reducere. Amestecand modelele poti crea un design unic si interesant care arata mult mai bine decat a costat.

Alegerea parchetului este conditionata si de celelalte elemente din casa ta, cum ar fi finisajele geamurilor, ale usilor sau piesele de mobilier. Iti doresti o unitate din toate punctele de vedere, asa ca acest aspect nu este de ignorat.

Parchetul este un simbol al elegantei, un accesoriu de neinlocuit pentru casa ta. In consecinta, alegerea parchetului necesita o documentare amanuntita inainte de achizitionare.