Era pe-aici… daca-ti zic!? Ai putea crede ca unele dintre cartile tale au inceput sa se suie pe pereti de plictiseala. Oricum, ideile bune sunt intotdeauna la inaltime. Inteleg de ce banuiesti ca e ceva ciudat la cea noua, am auzit eu ca practica magia portocalie. Stii cum e cu cartile, mai dai peste cate una cu un final care te lasa-n aer. Una peste alta, cartile tale vor sta foarte bine pe un raft invizibil.

Pasul 1
Aduna tot ce ai nevoie: o carte (cu coperti groase, de marimea unui dictionar sau enciclopedii) care te-a dezamagit si pe care nu intentionezi sa o mai citesti, suport de carti in forma de L, cutter, pix, suruburi mici si mari pentru lemn, ruleta.

Pasul 2
Mai intai de toate, deschide cartea la ultima pagina si masoara lungimea paginii. Fa un semn la jumatatea lungimii, asaza suportul pe latime si deseneaza-i conturul. Mai masoara o data, ca sa te asiguri si apoi taie pagina folosind cutter-ul. Suportul de carti trebuie sa se incadreze perfect in gaura pe care ai facut-o.

raft invizibil

Pasul 3
Dupa ce vei inchide cartea, suportul va avea latura mica in interior iar latura mare va ramane in exterior si va sustine restul de pagini. Pentru a te asigura ca se incadreaza perfect, va trebui sa tai prima coperta in dreptul suportului. Aceasta scobitura va ajuta suportul sa stea la acelasi nivel pe perete.

Pasul 4
Pentru a fixa suportul, este necesar sa infiletezi suruburile mici. Pe masura ce introduci surubul, paginile vor avea tendinta sa se ridice. Ca sa eviti acest lucru, apasa pe ele pentru a le pastra aliniate. Este foarte important sa faci acest pas corect, in caz contrar paginile vor face valuri si raftul invizibil va avea un aspect neplacut.

Pasul 5
Foloseste aracet sau orice alt tip de adeziv pentru a lipi coperta de suportul de carti. Adezivul va tine coperta fixa iar suruburile se vor asigura ca paginile stau nemiscate la locul lor. Dupa ce ai terminat de lipit, pune o greutate (poti folosi cartile pe care intentionezi sa le asezi pe raft, insa nu uita sa le pui mai intai intr-un sac sau intr-o punga) pe toata suprafata cartii. Pentru a nu avea surprize neplacute, lasa lipiciul sa actioneze toata noaptea.

Pasul 6
Alege locul unde doresti sa amenajezi noua biblioteca. Pentru a atasa suportul de perete, apeleaza la suruburile mari.

Pasul 7
Partea grea a trecut. Tot ce ti-a ramas de facut este sa alegi ce carti doresti sa aranjezi pe raft. Nu uita sa alegi suficiente carti astfel incat sa acopere suportul montat pe perete. In caz contrar, nu vei mai avea un raft invizibil. Cel mult vei avea un raft invizibil care si-a dorit prea mult sa fie in centru atentiei.

raft invizibil pentru carti